Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálos Iramban: Hobbs és Shaw (2019)
Halálos iramban: Hobbs és Shaw – Plakát Eredeti cím Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw
Műfaj amerikai akció-kalandfilm
Rendező David Leitch
Szereplők Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby
Játékidő 134 perc
Bemutató 2019. Augusztus 1.

Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, miközben próbálták lenyomni a másikat. Ám amikor egy kibergenetikusan felturbózott anarchista (Idris Elba) megkaparint egy alattomos biofegyvert, amely örökre megváltoztathatja az emberiséget - és legyőz egy briliáns és vakmerő szakadár MI6 ügynököt (Vanessa Kirby, The Crown), aki történetesen Shaw húga - a két esküdt ellenségnek össze kell állnia, hogy elkapják az egyetlen fickót, aki talán még náluk is vagányabb.

Kettős életek (2018)
Kettős életek Eredeti cím Doubles vies
Műfaj francia romantikus vígjáték dráma
Rendező Olivier Assayas
Szereplők Juliette Binoche, Guillaume Canet, Vincent Macaigne, Christa Théret
Játékidő 95 perc
Bemutató 2019. Augusztus 1.

Francia komédia hűtlen párokról, akik a munkájukban és a magánéletükben is változásokkal néznek szembe. A kifinomult Alain egy nagy múltú kiadóház feje, aki a könyvkiadásban zajló digitális forradalommal van elfoglalva, felesége Selena, egy népszerű tévésorozat sztárja – mindketten más ágyában keresnek vigaszt gondjaikra. Alain, cége fiatal és csinos digitális vezetőjével jön össze, Selenának pedig férje egyik barátjával van évek óta tartó viszonya. A félrelépések idővel egyre csak bonyolítják a kapuzárási pánikot, munkahelyi krízist és magánéleti zűrzavart.

Velencei vár (2019)
Velence vár Eredeti cím Venise n'est pas en Italie
Műfaj francia vígjáték dráma
Rendező Ivan Calbérac
Szereplők Valérie Bonneton, Gigi Ledron, Benoît Poelvoorde, Oudesh Rughooputh
Játékidő 95 perc
Bemutató 2019. Augusztus 1.

Emile 15 éves. Montargis-ban él apjával, aki egy csöppet bolod és anyjával aki állandóan szőkére festi a haját, mert szerinte az sokkal jobban áll neki. Mikor a lány, aki a legjobban tetszik neki meghívja Velencébe nyaralni, nem is lehetne boldogabb. Az egyetlen probléma, hogy a szülők is csatlakozni akarnak...

Angry Birds 2 (2019)
Angry Birds 2. – A film Eredeti cím The Angry Birds Movie 2
Műfaj finn-amerikai animációs családi akció-kaland-vígjáték
Rendező Thurop Van Orman, John Rice
Szereplők Peter Dinklage, Josh Gad, Bill Hader, Danny McBride, Jason Sudeikis
Játékidő 96 perc
Bemutató 2019. Augusztus 8.

A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Csakhogy ezúttal nem a szokásos ellenfeleik miatt feszülnek a csúzligumik: egy másik szigeten ugyanis fészkel valaki, aki legalább olyan nagy bombákat dob, és legalább olyan jól céloz, mint bármelyik malacharcos: és bár egyikük sem érzi emiatt túl jól magát, malacok és madarak kénytelenek összefogni – ám a béke legalább annyi kalamajkát okoz, mint eddig a háború.

Góliát (2018)
Góliát Eredeti cím Goliat
Műfaj svéd bűnügyi dráma
Rendező Peter Grönlund
Szereplők Cornelia Andersson, Sebastian Ljungblad, Davina Robinson, Joakim Sällquist
Játékidő 88 perc
Bemutató 2019. Augusztus 8.

Egy kis svéd iparvárosi közösségben, ahol a helyiek nagy része bűnözésből él, a 17 éves Kimmie apja drogkereskedelem miatt börtönbe kerül. A fiúra hárul a feladat, hogy gondoskodjon a megszokott életéből kibillentett család megélhetéséről. Kőkemény választás elé kerül: tovább viszi-e apja üzleti ügyeit, aki igazi férfit faragna belőle, vagy egy jobb élet reményében barátnőjével elhagyja a várost.

Vita & Virginia - Szerelmünk története (2019)
Vita & Virginia - Szerelmünk története Eredeti cím Vita & Virginia
Műfaj ír-brit életrajzi romantikus dráma
Rendező Chanya Button
Szereplők Gemma Arterton, Elizabeth Debicki, Rupert Penry-Jones, Isabella Rossellini
Játékidő 110 perc
Bemutató 2019. Augusztus 8.

A film egy szenvedélyes kapcsolat igaz történetét meséli el, mely az úttörőnek számító regényíró, Virginia Woolf (Elizabeth Debicki) valamint a nemesi származású, mindig titokzatos költő, Vita Sackville-West (Gemma Arterton) között bontakozott ki az 1920-as években. Az Ő románcuk ihlette Woolf merész és egyben lenyűgöző művét, az Orlando című regényt. Egy olyan korban járunk, ahol a nemek közti egyenlőség még szinte elképzelhetetlen volt, két nő szerelme pedig teljesen elfogadhatatlan a társadalom szemében.

Jó srácok (2019)
Jó srácok Eredeti cím Good Boys
Műfaj amerikai vígjáték
Rendező Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky
Szereplők Will Forte, Molly Gordon, Retta, Jacob Tremblay
Játékidő 90 perc
Bemutató 2019. Augusztus 15.

Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésükben ellógnak a suliból, és belevágnak eposzba illően gigászian rossz döntésekkel tarkított odüsszeiájukba, melyben véletlenül ellopott drogtól kezdve paintball csatán át a zsaruk és félelmetes tinilányok elől való menekülésig van minden, ami egy ilyen fergeteges vígjátékhoz kell.

Volt egyszer egy Hollywood (2019)
Volt egyszer egy Hollywood Eredeti cím Once Upon a Time in Hollywood
Műfaj amerikai-brit bűnügyi dráma
Rendező Quentin Tarantino
Szereplők Leonardo DiCaprio, Dakota Fanning, Timothy Olyphant, Luke Perry, Brad Pitt, Margot Robbie
Játékidő 159 perc
Bemutató 2019. Augusztus 15.

1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…

Aki bújt (2019)
Aki bújt Eredeti cím Ready or Not
Műfaj amerikai misztikus horror-thriller
Rendező Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Szereplők Adam Brody, Andie MacDowell, Mark O'Brien, Samara Weaving
Játékidő 95 perc
Bemutató 2019. Augusztus 22.

Az AKI BÚJT főszereplője egy ifjú ara, akinek csatlakozva újdonsült férje vagyonos, különc családjához, a tradíciók szerint részt kell vennie egy játékban – ami halálos játszmává fajul, melyben mindenki az életéért küzd.

A bűn királynői (2019)
A bűn királynői Eredeti cím The Kitchen
Műfaj amerikai bűnügyi akció-dráma sci-fi
Rendező Andrea Berloff
Szereplők Domhnall Gleeson, Tiffany Haddish, Melissa McCarthy, Elisabeth Moss
Játékidő 102 perc
Bemutató 2019. Augusztus 22.

A Hell’s Kitchen New York legrosszabb hírű negyede – és nem véletlenül: ez a környék az ír maffia központja, a maffiózók országa. Egy helyi banda három tagját mégis letartóztatja az FBI – a nyomukba három család marad védtelenül és pénztelenül.A három feleség azonban nem fogadja el a helyzetet. Nem hajlandóak elfogadni a kiszolgáltatottságot, a kezükbe veszik az ír maffia ügyeit, és meglepően hamar alkalmazkodnak a helyzethez. Az üzlet felvirágzik, ellenfeleik pedig kénytelenek megtanulni, hogy milyen az, amikor a fegyverek női kézbe kerülnek…

Családi vakáció - Irány Ibiza! (2019)
Családi vakáció - Irány Ibiza! Eredeti cím Ibiza
Műfaj francia vígjáték
Rendező Arnaud Lemort
Szereplők Christian Clavier, Gwen Elizabeth Duchon, Pili Groyne, Mathilde Seigner, Leopold Buchsbaum
Játékidő 87 perc
Bemutató 2019. Augusztus 22.

Philippe és Carole, mindketten elvátak és épp csak találkoztak. A szerelemtől fűtve, Philippe bármit megtenne, hogy Carole két tizenéves gyerekének a kedvében járjon. Ajánlatot tesz az idősebb fiúnak: ha leérettségizik, ő választja ki, hol szeretné tölteni a nyarat. A választás Ibizára esik, és Philippe-et, aki a békés Somme-öböli nyaralásokhoz volt szokva, ez valóságos sokkhatásként éri.

Út a Királyi Operába (2018)
Út a Királyi Operába Eredeti cím Yuli
Műfaj spanyol-kubai-brit-német életrajzi zenés dráma
Rendező Icíar Bollaín
Szereplők Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez
Játékidő 115 perc
Bemutató 2019. Augusztus 22.

Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.

Az amerikai birodalom bukása (2018)
Az amerikai birodalom bukása Eredeti cím La chute de l'empire américain
Műfaj kanadai bűnügyi vígjáték
Rendező Denys Arcand
Szereplők Éric Bruneau, Vincent Leclerc, Maripier Morin, Maxim Roy
Játékidő 127 perc
Bemutató 2019. Augusztus 29.

A harmincas éveiben járó, szégyenlős és szorongós Pierre-Paul a filozófia doktora, de futárként dolgozik. Egy nap hirtelen egy fegyveres rablás közepébe csöppen, és hirtelen ötlettől vezérelve felkap két pénzeszsákot. Hamar rájön, hogy inkább szabadulna a pénztől, de nem tudja, hogyan. Miközben a rendőrség és a maffia is a nyomában van, egy prostituált és egy börtönviselt motoros siet a segítségére…

Egy herceg és egy fél (2018)
Egy herceg és egy fél Eredeti cím Un prinț și jumătate
Műfaj román dráma
Rendező Ana Lungu
Szereplők Dantes Bobaianu, Sasa Berceanu, Razvan Alexe, George Gâdei, Marius Manole, Mátray László, Iris Spiridon, István Teglas
Játékidő 105 perc
Bemutató 2019. Augusztus 29.

Három közeli barát, Iris, Marius és István összeköltöznek egy bérelt bukaresti lakásba. Mindhárman menekülnek a magánytól, a mindennapok közös pillanatait, intimitását együtt, családként élik át. A történet középpontjában Iris áll, aki a közelmúltban elhunyt barátját gyászolja. Egy filmbemutatón azonban találkozik a magas, szőke erdélyi magyar íróval, Lacival, akihez vonzódni kezd. Ez a helyzet felborítja az addig megteremtett egyensúlyt, különösen, amikor meglátogatják Háromszéken.

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása (2019)
Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása Eredeti cím Angel Has Fallen
Műfaj amerikai akció-dráma thriller
Rendező Ric Roman Waugh
Szereplők Gerard Butler, Morgan Freeman, Tim Blake Nelson, Piper Perabo, Jada Pinkett Smith
Játékidő 121 perc
Bemutató 2019. Augusztus 29.

Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet főgyanúsítottja nem más, mint az USA első számú emberének bizalmasa, a titkosszolgálat főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök bármire képes, hogy kiderítse, kik a valódi elkövetők. Miután sikerül megszöknie, nem csak a saját embereit, de az FBI ügynökeit is ki kell játszania. Banning egyre mélyebbre ás, és egyre sötétebb titkokra derít fényt. Ez a játszma már nem csak róla, vagy az elnök életéről szól, itt már az egész ország biztonsága forog kockán…

Újrakezdők (2018)
Újrakezdők Eredeti cím Happy Ending
Műfaj dán vígjáték
Rendező Hella Joof
 
Szereplők Birthe Neumann, Tammi Øst, Kurt Ravn, Charlotte Sieling
Játékidő 96 perc
Bemutató 2019. Augusztus 29.

Helle egy örökkévalóságig várt, hogy munkamániás férje nyugdíjba menjen, és végre együtt élvezhessék életük alkonyát. Minden vágya utazni és felfedezni a világot vele - de mikor Peter hazaér az utolsó munkanapján, az élet meglepő fordulatot vesz, mert nagy meglepetéssel készült számára; bor kereskedő akar lenni és az összes megtakarításukat elköltötte egy ausztriai szőlőskertre! Helle és Peter útjai elválnak és mindketten a maguk módján indulnak felfedezni a lehetőségekkel, problémákkal és álmokkal teli világot... De vajon újra lehet kezdeni midnent 50 év házasság után? És képesek végül egymás nélkül élni?

Raoul Taburin (2018)
Raoul Taburin Eredeti cím Raoul Taburin
Műfaj belga-francia vígjáték
Rendező Pierre Godeau
Szereplők Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément, Vincent Desagnat, Andrea Hachuel
Játékidő 89 perc
Bemutató 2019. Augusztus 29.

Raoul Taburin mindent tud a biciklikről, ő a dél-francia kisváros, Saint Céron elismert és egyetlen biciklikereskedője. Van azonban egy titka: felnőtt létére segédkerekek nélkül nem tud kerékpározni, hiába próbálkozott egész életében újra és újra. Egy nap a faluba költözik a fotográfus Hervé. A két férfi hamarosan összebarátkozik, Hervé pedig Raoult is szeretné lefényképezni biciklizés közben. Raoul mindenáron igyekszik elkerülni az alkalmat, s humorosabbnál humorosabb helyzetekbe kerülve próbálja leplezni a titkát.

2019. Július < 2019. Augusztus > 2019. Szeptember