Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élősködők (2019)
Élősködők Eredeti cím 기생충 (Parasite)
Műfaj dél-koreai dráma
Rendező Joon-ho Bong
Szereplők Yeo-Jeong Cho, Woo-sik Choi, Yeo-jeong Jo, Sun-kyun Lee, Kang-ho Song
Játékidő 132 perc
Bemutató 2019. December 5.

Kim Githek és családja egy félszuterénben lakik Szöulban, ahová nem süt be a nap és rendszeresen az ablakuk alá vizelnek a részegek. A család alkalmi munkákból tengődik, miközben nagyra törő álmaik vannak. A wifit a szomszédos kávézóból lopják, és hajlandóak kifúrni a pizzéria részidős alkalmazottját is pletykák terjesztésével, csak hogy pénzhez jussanak. Egy nap az egyetemista korú, de a felvételit többször is elbukó Giu barátja, Minhjok meglátogatja őket és megkéri a fiút, hogy amíg ő külföldön van, korrepetálja helyette angolból a gazdag Pak család tinédzser korú lányát. Az állás jó pénzzel kecsegtet, ezért a fiú testvére, Gidzsong hamisít neki egy oklevelet. Giu bekerül az újgazdag család villájába, ahol a túlzottan naiv és egyszerű gondolkodású szépasszony azonnal fel is fogadja a lánya korrepetálójának. Közben Giu kapva kap a lehetőségen és beajánlja a húgát a család kisfiához rajztanárnak. Gidzsong magának is hamisít papírokat és neves rajzterapeutának adja ki magát. Miután sikerült a család közelébe férkőzni, tervet szőnek a sofőr és a házvezetőnő módszeres kirúgására is, majd beszervezik az apjukat és az anyjukat a helyükre. Csakhogy tökéletes tervükbe hiba csúszik: a család pincéje nem várt titkokat rejteget, mely mindent megváltoztat.

Léghajósok (2019)
Léghajósok Eredeti cím The Aeronauts
Műfaj amerikai-brit életrajzi akció-kaland-dráma thriller
Rendező Tom Harper
Szereplők Anne Reid, Tim McInnerny, Rebecca Front, Robert Glenister, Phoebe Fox, Felicity Jones, Himesh Patel, Eddie Redmayne
Játékidő 101 perc
Bemutató 2019. December 5.

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren (Felicity Jones) összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel (Eddie Redmayne), hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést tesznek, utazásuk a létezés legvégső határára hozzásegíti a furcsa párt, hogy végül megtalálják helyüket a világban, melyet már messze maguk mögött hagytak. Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjuk során az egyre ritkuló levegőben a felemelkedés a túlélésért való küzdelemmé válik.

Tel-Avivban minden megtörténhet (2018)
Tel-Avivban minden megtörténhet Eredeti cím Tel Aviv on Fire
Műfaj luxemburgi-belga-izraeli-francia romantikus vígjáték dráma
Rendező Sameh ZoabiHarper
Szereplők Lubna Azabal, Yaniv Biton, Maisa Abd Elhadi, Kais Nashif
Játékidő 100 perc
Bemutató 2019. December 5.

A fiatal és tapasztalatlan palesztin férfi, Szalam egy izraeli katonával való véletlen találkozás után nem várt esélyt kap: az ország egyik legnépszerűbb szappanoperájának írójaként szerződteti egy neves tévécsatorna. Alkotói pályája egyre magasabbra ível, egy idő után azonban összetűzésbe kerül a sorozat finanszírozóival a történet befejezése miatt. Szalam alkotói és emberi válságba kerül…

Családból is megárt a sok (2019)
Családból is megárt a sok Eredeti cím Joyeuse retraite!
Műfaj francia vígjáték
Rendező Fabrice Bracq
Szereplők Thierry Lhermitte, Judith Magre, Alain Doutey, Arielle Séménoff, Helena Holmes, Michèle Laroque
Játékidő 100 perc
Bemutató 2019. December 12.

Marilou és Philippe végre elérte a korkedvezményes nyugdíj időpontját, és már alig várják, hogy kettesben Portugáliába költözzenek. Végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal. Hol a lányuk válik, hol az unokákra kell vigyázni, vagy értük menni az iskolába, tanfolyamra, szakkörre. A család pedig egyre újabb és újabb feladatokat oszt a hirtelen időmilliomossá váló nagyszülőknek, akiknek egyre furfangosabb kifogásokat kell kitalálniuk, hogy ne mindig hozzájuk forduljanak segítségért. A portugál aranyévek pedig minden telefonhívással és csöngetéssel egyre messzebbre kerülnek.

Fekete karácsony (2019)
Fekete karácsony Eredeti cím Black Christmas
Műfaj amerikai misztikus horror-thriller
Rendező Sophia Takal
Szereplők Ben Black, Lily Donoghue, Caleb Eberhardt, Cary Elwes
Játékidő 93 perc
Bemutató 2019. December 12.

A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre.

Jumanji - A következő szint (2019)
Jumanji - A következő szint Eredeti cím Jumanji: The Next Level
Műfaj amerikai akció-kaland-vígjáték fantasy
Rendező Jake Kasdan
Szereplők Dwayne Johnson, Awkwafina, Jack Black, Danny DeVito, Karen Gillan, Kevin Hart
Játékidő 114 perc
Bemutató 2019. December 12.

A játék, amely beszippantja fantáziavilágába a játékosait, még működik. A régi barátok akaratuk ellenére visszakerülnek a következő pályára… de a felállás már egészen más, mint legutóbb. Miután Spencert beszippantja a program, három régi haverja természetesen kötelességének érzi, hogy megpróbálja kimenteni. Azt hiszik, az ismerős terepen könnyen boldogulnak majd, de nem számolnak vele, hogy néhány új játékos mindent megváltoztathat. Spencer nagyapja (Danny DeVito) és annak nyugdíjas haverja (Danny Glover) is követi őket. Az avatárok (Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart és Karen Gillan) összekeverednek, a tétek nőnek, a dzsungel helyett behavazott hegyeken és forró sivatagban kell megoldaniuk a feladatot, ráadásul már a startvonalnál kiderül: ezúttal egy játékos nem kerülhet ki élve Jumanjiból…

Az elfeledett karácsony (2018)
Az elfeledett karácsony Eredeti cím Snekker Andersen og Julenissen - Den vesle bygda som glømte at det var jul
Műfaj norvég családi akció-kaland-vígjáték
Rendező Andrea EckerbomSteen
Szereplők Marie Blokhus, Anders Baasmo Christiansen, Trond Espen Seim, Marianne Krogness
Játékidő 72 perc
Bemutató 2019. December 19.

Elise egy csupa szív nyolc éves kislány, akit egy reggelen különös érzés kerít hatalmába. Bár nem tudja megmondani miért, úgy érzi, ez a nap más, mint a többi, ám hiába mesél erről családjának és barátainak, senki sem érti, mire gondolhat. Kénytelen hát egyedül felkerekedni, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a bizonyos dátum. Útja során felfedezi a karácsony varázslatos hangulatát, és most rajta a sor: vajon sikerül neki megmutatni a falunak, miféle csodáról van szó?

Családi karácsony (2018)
Családi karácsony Eredeti cím Den tid på året
Műfaj dán vígjáték dráma
Rendező Paprika Steen
Szereplők Fanny Bornedal, Mikas Maximus Dalhoff Christiansen, Jacob Lohmann, Paprika Steen
Játékidő 110 perc
Bemutató 2019. December 19.

Katrine és férje, Mads karácsonyi vacsorára várják a családot. Vendégségbe érkeznek Katrine régóta elvált szülei, nemrég pappá szentelt nővére, Barbara, valamint tudálékos férje és kezelhetetlenül hiperaktív fiuk. Katrine és Mads két tinédzserkorú gyereke és Mads szülei is asztalhoz ülnek, továbbá az utolsó pillanatban csatlakozik a vendégsereghez a rehabilitációról kiengedett másik nővér, Patricia, hogy végképp hisztérikussá váljon a helyzet. Együtt a boldog család. Ám ahogy az várható, a nagyon különböző emberek a legrosszabbat hozzák ki egymásból, s rövidesen elszabadulnak az indulatok a meghittnek induló estén.

Star Wars: Skywalker kora (2019)
Star Wars: Skywalker kora Eredeti cím Star Wars: The Rise of Skywalker
Műfaj amerikai akció-kaland-fantasy sci-fi
Rendező J.J. Abrams
Szereplők John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Daisy Ridley
Játékidő 155 perc
Bemutató 2019. December 19.

Egy évvel a cariti csata után a néhai Uralkodó üzenetet küld a Galaxisnak, ennek hatására Kylo Ren legfőbb vezér kutatni kezd az üzenet forrása után, hamarosan rábukkan egy Sith útkereső eszközre, amelynek segítségével elutazik az Exegol nevű bolygóra. Itt rátalál az élőhalott és fizikailag sérült Palpatine-ra, aki elárulja, hogy mindvégig ő állt Snoke és az Első Rend mögött. A néhai Uralkodó megígéri, hogy egy hatalmas armada állhat Kylo Ren rendelkezésére, ha megöli Rey-t, aki Leia Organa segítségével folytatja a kiképzést a Jedivé válás útján. Mindeközben egy kém információi alapján Poe Dameron, Finn és Csubakka tudomást szerez Palpatine visszatéréséről. Rey a borzalmas hír hallatán keresgélni kezd a Luke Skywalkertől elhozott könyvekben és feljegyzésekre lel egy sith tárgyat illetően. Rey, Poe, Finn, Csubakka, C-3PO és BB-8 hamarosan útnak indulnak az információk alapján a Passanna nevű bolygóra, hogy megkeressék a titokzatos Sith útkeresőt, míg Leia és R2-D2 az Ellenállók bázisán maradnak.
A Passanna nevű bolygón találkoznak össze a Lázadás tábornokával, Lando Calrissiannal, aki útba igazítja a csapatot a titokzatos tárgy utolsó ismert lelőhelye felé. Kylo Ren kihasználva különleges kapcsolatát Rey-jel megtudja, hogy melyik bolygón vannak és a nyomukba ered a Ren lovagjaival. Rey és a kis csapat megtalálja egy bérgyilkos, Ochi maradványait, a hajóját, valamint egy Sith tőrt, amelyre a Sithek titokzatos nyelvén van ráírva az útkereső lelőhelye. C-3PO programozása tiltja, hogy a Sith nyelvet értelmezze, ezért nem tudja elmondani a csapatnak, hogy hova kellene tovább menniük. Mielőtt azonban elhagyhatnák a bolygót Rey megérzi, hogy Kylo közeledik, ezért úgy dönt, hogy szembeszáll vele. A Ren lovagok segítségével az Első Rend elfogja Csubit és megszerzi az Ezeréves Sólymot. Rey megpróbálja megmenteni Csubit, de haragját nem tudja kontrollálni így kezéből erővillámok csapnak ki, mellyel elpusztítja az Első Rend szállító hajóját. Rey, Poe, Finn, 3PO és BB-8 ezután a bérgyilkos hajójával menekülnek tovább abban a hitben, hogy Csubakka elhunyt.
A kis csoport Poe tanácsára a Kijimi nevű hófödte bolygóra utazik, hogy segítséget kérjenek a C-3PO memóriájában megőrzött szöveg lefordításához. C-3PO memóriájának törlése után sikeresen lefordítja a szöveget és kiderül, hogy az útkereső az Endor rendszerben, a Kef Bir bolygón található. Rey hamarosan megérzi, hogy Csubakka életben van, a megmentése érdekében a helyi Zorii Bliss segítségével felszöknek Kylo csillagrombolójára. Kylo kapcsolatba lép Rey-jel az Erő segítségével és elmondja neki, hogy a szülei valóban senkik voltak, akik azért adták el, hogy megmentsék őt a gonosz nagyapjától, aki nem más, mint Palpatine. A néhai Uralkodó félt a lány hatalmától, ezért elrendelte az ő és szüleinek meggyilkolását. Eközben Hux tábornok összetalálkozik Finnel, Poe-val és a megszabadított Csubakkával. Hux segít nekik megszökni és felfedi, hogy ő a kém, aki szivárogtat az Ellenállásnak. Ezért a tettéért később meggyilkolják.
Rey és a többiek elutaznak a Kef Birre, ahol Jannah segítségével eljutnak második Halálcsillag romjaihoz, ahol Rey rálel a második útkeresőre.Kylo követve a csapatot, megérkezik a roncsokhoz, elpusztítja a második eszközt, majd arra kéri Rey-t, hogy szálljanak együtt szembe a néhai Uralkodóval. Rey és Kylo harcolni kezd egymással. A csata közben a haldokló Leia a fiához szól, aki a sokktól nem koncentrál, így kihasználva a lehetőséget Rey leszúrja őt. Rey megérzi Leia halálát, megrökönyödik tettén és az Erő segítségével meggyógyítja Kylót. Elszörnyedve attól, hogy mit tett száműzi magát az Ahch-To bolygóra. Luke szelleme hamarosan megjelenik és bátorítja a lányt, majd odaadja neki Leia fénykardját és útjára indítja Exegol felé. Mindeközben Kylónak emlékképként jelenik meg apja, Han Solo, akivel beszélnek, majd Kylo eldobva a fénykardját úgy dönt, hogy újra Ben Solo lesz. Palpatine erődemonstráció gyanánt elküldi az egyik csillagrombolóját, hogy pusztítsa el Kijimit.
Az Ellenállás bázisán R2-D2 helyreállítja C-3PO memóriáját. Az ellenállók követik Rey-t az Exegolra, ahol a lány találkozik az Uralkodóval, aki azt követeli a lánytól, hogy áldozza fel őt, hogy szelleme átszállhasson Reybe. Hamarosan az egész galaxis fellázad és több tucatnyi hajó érkezik Lando vezetésével a csatába Exegolra. Ben legyőzi a Ren lovagjait és Rey segítségére siet. Palpatine rájön, hogy Rey és Ben egy ritka diádot alkot az Erőben, ezt kihasználva elszívja az erejüket és ezzel visszatér az élők közé, majd Bent egy gödörbe hajítja. Erővillámok segítségével ellehetetleníti az Ellenállás támadását. Rey legyengülve fekszik, amikor hallani kezdi a múlt Jedi lovagjait, akik ideiglenesen átadják neki erejüket. Az Uralkodó erővillámokkal támad a lányra, aki Luke és Leia fénykardját használva sikeresen hárítja Palpatine támadását, majd megöli az Uralkodót. A tett súlya alatt Rey holtan esik össze. Ben az Erő segítségével visszahozza a lányt az életbe. Rey megcsókolja Bent, aki ezután eggyé válik az Erővel. Az Ellenállás sikeresen elpusztítja Palpatine armadáját.
Miközben a galaxis ünnepel, Rey és BB-8 ellátogat a Tatuin bolygóra. Rey a Lars háznál eltemeti Luke és Leia fénykardját, hiszen már megépítette a sajátját. Arra járva egy idegen megkérdezi a nevét, a lány a horizonton meglátja Luke és Leia szellemét majd azt feleli, hogy a neve Rey Skywalker.

Boldog idők (2019)
Boldog idők Eredeti cím La belle époque
Műfaj francia vígjáték dráma
Rendező Nicolas Bedos
Szereplők Daniel Auteuil, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Guillaume Canet
Játékidő 110 perc
Bemutató 2019. December 26.

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

Kémesítve (2019)
Kémesítve Eredeti cím Spies in Disguise
Műfaj amerikai animációs családi akció-kaland-vígjáték sci-fi
Rendező Nick Bruno, Troy Quane
Szereplők Will Smith, Karen Gillan, Tom Holland, Rashida Jones
Játékidő 102 perc
Bemutató 2019. December 26.

Lance Sterling igazi szuperkém, aki nem is különbözhetne jobban a feltaláló Walter Beckett-től. Lance laza, magabiztos és megnyerő. Walter viszont… nem az. Ám amit Walter nélkülöz társasági emberként, jócskán bepótol eszével és találékonyságával: irtó menő kütyüket készít, amiket Lance világmentő akcióin hasznosít. Mikor az események váratlan fordulatot vesznek, Walter és Lance teljesen új módon kénytelen egymásra támaszkodni. S ha ez a furcsa pár nem lesz képes csapatként dolgozni, az egész világot veszély fenyegeti.

Jexi - Túl okos telefon (2019)
Jexi - Túl okos telefon Eredeti cím Jexi
Műfaj amerikai vígjáték
Rendező Jon Lucas, Scott Moore
Szereplők Charlyne Yi, Wanda Sykes, Ron Funches, Rose Byrne, Adam Devine, Justin Hartley, Alexandra Shipp
Játékidő 84 perc
Bemutató 2019. December 26.

Phil totális mobilfüggő: reggel munkába menet már a telefonja képernyőjét bújja, az estéit pedig egy tökéletesen megfilterezett poszttal zárja. Hiába van számos haverja a világhálón, valójában se barátja se macskája. Amikor egy véletlen baleset folytán telefont kell cserélnie, az új modellel egy akaratos mesterséges intelligenciát is kézhez kap, Jexit. A női hangon operáló telefon, egyszerre tanácsadó, asszisztens, és lélekbúvár, és bár minden lehetséges módon megszívatja Philt, mégis sikerül visszaráznia őt az életbe. Ám amikor a srác végre egy barátnőre is szert tesz, és kezdené magát függetleníteni a mobiljától, a felbőszült program egy technikai rémálommá válik…

Macskák (2019)
Macskák Eredeti cím Cats
Műfaj amerikai-brit vígjáték dráma fantasy musical
Rendező Tom Hooper
Szereplők James Corden, Judi Dench, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson
Játékidő 91 perc
Bemutató 2019. December 26.

Andrew Lloyd Webber közkedvelt musical-sikerének meglepő és szenzációs filmes adaptációja, amit T.S. Eliot Macskák könyve címen megjelent versei ihlettek.

NászszezON (2019)
NászszezON Eredeti cím The Wedding Year
Műfaj amerikai romantikus vígjáték
Rendező Robert Luketic
Szereplők Wanda Sykes, Jenna Dewan Tatum, Sarah Hyland, Anna Camp, Keith David, Jenna Dewan
Játékidő 91 perc
Bemutató 2019. December 26.

Mara, a Los Angeles-i fotós soha nem akar férjhez menni. Az élete úgy jó, ahogy van, randizgat és vacsorázgat, a munkáját pedig szenvedélyesen szereti. Amikor elkezd találkozgatni Jake-kel, a feltörekvő fiatal séffel, Mara naivan azt reméli, hogy majd szép lassan kialakulnak a dolgok, nem kell sietnie sehová. Ám amint beindul az esküvőszezon, hirtelen tizenöt menyegzőre is meghívják őket, és a nőn fokozatosan elhatalmasodik az érzés, hogy ideje lesz meghoznia néhány fontos döntést.

Portré a lángoló fiatal lányról (2019)
Portré a lángoló fiatal lányról Eredeti cím Portrait de la jeune fille en feu
Műfaj francia történelmi romantikus dráma
Rendező Céline Sciamma
Szereplők Luàna Bajrami, Valeria Golino, Adèle Haenel, Noémie Merlant
Játékidő 119 perc
Bemutató 2019. December 26.

Héloïse-ról portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.

2019. November < 2019. December > 2020. Január