Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Csodagyerek (2019)
A csodagyerek – Plakát Eredeti cím The Prodigy
Műfaj hong kongi-amerikai horror-thriller
Rendező Nicholas McCarthy
Szereplők Colm Feore, Peter Mooney, Taylor Schilling, Jackson Robert Scott
Játékidő 92 perc
Bemutató 2019. Február 7.

Sarah szakemberhez fordul, miután kisfia, Miles egyre elfajuló, zavart viselkedést mutat. Azzal szembesül, hogy fiát egy gonosz természetfeletti lélek szállta meg. Családja biztonságát féltve a nőnek választania kell: hallgat anyai ösztöneire és védelmezi Milest, vagy kideríti, mi – vagy ki – áll a sötét változás hátterében. Válaszait a múltban kell megtalálnia, az oda vezető úton pedig a képzelgés és valóság közötti határvonal ijesztő mértékben elmosódik.

A Kedvenc (2018)
A kedvenc – Plakát Eredeti cím The Favourite
Műfaj amerikai-brit-ír életrajzi dráma
Rendező Yorgos Lanthimos, Giorgos Lanthimos
Szereplők Rachel Weisz, Olivia Colman, Faye Daveney, Emma Delves, Mark Gatiss, Nicholas Hoult, Emma Stone
Játékidő 119 perc
Bemutató 2019. Február 7.

A 18. század eleje. Anglia háborúban áll a franciákkal. Ettől függetlenül a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás virágzik. A törékeny Anna királynő foglalja el a trónt, nevében közeli barátja, Lady Sarah Malborough kormányozza az országot, s közben el is látja a betegeskedő uralkodót. Mikor egy új szolgáló, Abigail megérkezik az udvarba, bája és talpraesettsége révén Lady Sarah hamar szárnyai alá veszi – Abigail pedig csak az alkalmat keresi, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Ahogy a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan elfoglalja a helyét Anna mellett. Szárba szökkent barátsága a királynővel lehetőséget kínál számára, hogy megvalósítsa célját, és ebben se nő, se férfi, se politika, se nyúl nem gátolhatja meg.

A Lego-kaland 2. (2019)
A Lego kaland 2 – Plakát Eredeti cím The Lego Movie 2: The Second Part
Műfaj amerikai-ausztráliai-dán-kanadai-norvég animációs családi akció-kaland-vígjáték fantasy musical
Rendező Trisha Gum, Mike Mitchell
Szereplők Will Arnett, Elizabeth Banks, Alison Brie, Jonah Hill, Chris Pratt, Margot Robbie, Channing Tatum
Játékidő 107 perc
Bemutató 2019. Február 7.

Már 5 éve fantasztikus minden, de egy új fenyegetés érkezik: LEGO DUPLO® megszállók az űrből, akik gyorsabban rombolnak, mint amelyen gyorsan újjá lehet építeni a dolgokat.

Kafarnaum - A remény útja (2018)
Kafarnaum - A remény útja – Plakát Eredeti cím کفرناحوم (Capharnaüm)
Műfaj libanoni-francia-amerikai dráma
Rendező Nadine Labaki
Szereplők Boluwatife Treasure Bankole, Kawthar Al Haddad, Kawsar Al Haddad, Nadine Labaki, Ghida Majzoub, Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw
Játékidő 121 perc
Bemutató 2019. Február 7.

A 12 éves libanoni Zain beperli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?

Szavak nélkül (2018)
Szavak nélkül – Plakát Eredeti cím Un homme pressé
Műfaj francia feliratos vígjáték
Rendező Hervé Mimran
Szereplők Fabrice Luchini, Leïla Bekhti, Rebecca Marder, Fatima Adoum
Játékidő 100 perc
Bemutató 2019. Február 7.

Alain sikeres üzletember, ennek köszönhetően élete kész rohanás, munkája minden idejét kitölti és szinte egy perce sem marad magára illetve családjára. Egy napon aztán minden megváltozik mikor egy szélütés következtében sérül a beszédközpontja. A kórházi kezelés során megismerkedik Jeannenál, egy fiatal terapeutával, aki a beszéd mellett igyekszik a férfit megtanítani egy másik nagyon fontos dologra is: a türelemre.

Szerelmünk napjai (2018)
Szerelmünk napjai – Plakát Eredeti cím Time Freak
Műfaj amerikai romantikus vígjáték dráma
Rendező Andrew Bowle
Szereplők Asa Butterfield, Skyler Gisondo, Will Peltz, Sophie Turner
Játékidő 100 perc
Bemutató 2019. Február 7.

Az Oscar-díjra jelölt kisfilm alapján készült produkció főhőse, a lángész Stillman (Asa Butterfield) nagy dolgokra hivatott, egy nap azonban barátnője, Debbie (Sophie Turner) váratlanul szakít vele. Stillman mégsem omlik össze teljesen, inkább azt teszi, amit minden összetört szívű fizikazseni tenne: feltalál egy időgépet, hogy teremtsen magának egy második esélyt. Magával vonszolva legjobb barátját, Evant (Skyler Gisondo), Stillman megkísérel újrajátszani minden kínos találkozást, újrafogalmazni minden béna megjegyzést, hogy Debbie-vel való kapcsolatának minden pillanata tökéletes legyen. A fiatalember azonban az újabb és újabb próbálkozások során arra jön rá, hogy semmi sem tökéletes, akárhányszor játsszuk is újra.

Alita: A harc angyala (2019)
Alita: A harc angyala – Plakát Eredeti cím Alita: Battle Angel
Műfaj amerikai-kanadai-argentin romantikus akció-kaland-sci-fi thriller
Rendező Robert Rodriguez
Szereplők Mahershala Ali, Lana Condor, Jennifer Connelly, Eiza González, Michelle Rodriguez, Rosa Salazar, Ed Skrein
Játékidő 122 perc
Bemutató 2019. Február 14.

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét.

Az a nap a tengerparton (2017)
Az a nap a tengerparton – Plakát Eredeti cím On Chesil Beach
Műfaj brit zenés romantikus dráma
Rendező Dominic Cooke
Szereplők Andy Burse, Rasmus Hardiker, Billy Howle, Saoirse Ronan
Játékidő 110 perc
Bemutató 2019. Február 14.

Florence és Edward, a két tapasztalatlan fiatal mindennél jobban szereti egymást, ezért úgy döntenek, örökre összekötik életüket. Ám a nászéjszaka korántsem úgy alakul, ahogy álmaikban elképzelték. A lány, férje iránt érzett szerelme ellenére sem tudja leküzdeni a testi kontaktusokkal kapcsolatos rettegését, így a nagy nap hatalmas veszekedésbe fullad. Visszaemlékezéseikből megismerjük, hogyan pecsételődött meg sorsuk azon a napon, a tengerparton...

Boldog Halálnapot! 2. (2019)
Boldog halálnapot! 2 – Plakát Eredeti cím Happy Death Day 2U
Műfaj amerikai misztikus horror-thriller
Rendező Christopher Landon
Szereplők Jessica Rothe, Israel Broussard, Rachel Matthews, Ruby Modine
Játékidő 100 perc
Bemutató 2019. Február 14.

Tree Gelbman már reménykedik benne, hogy az élete visszatér a rendes kerékvágásba - aztán kiderül, hogy az életben maradás nem mindenre jelent megoldást, sőt. Mintha a gondok és a veszélyek csak szaporodnának a lány körül.

Hidegháború (2018)
Hidegháború – Plakát Eredeti cím Zimna wojna
Műfaj lengyel-francia-brit feliratos zenés romantikus dráma
Rendező Pawel Pawlikowski
Szereplők Tomasz Kot, Agata Kulesza, Joanna Kulig, Borys Szyc
Játékidő 88 perc
Bemutató 2019. Február 14.

Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet. A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a nő disszidálása. A férfi a kommunista rendszerben próbál érvényesülni, miközben szerelme a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál.

Alelnök (2018)
Alelnök – Plakát Eredeti cím Vice
Műfaj amerikai életrajzi történelmi vígjáték dráma
Rendező Adam McKay
Szereplők Amy Adams, Christian Bale, Steve Carell, Jesse Plemons
Játékidő 132 perc
Bemutató 2019. Február 21

Ricard Bruce Cheney az amerikai politika egyik legellentmondásosabb embere, aki zárkózott és visszahúzódó emberként szinte észrevétlenül tette rá a kezét a hatalomra - alelnöki megnevezését így puszta formaiságként tartva meg. Cheney élettörténete és karrierje néhol szórakoztató, néhol ijesztő betekintést ad az Egyesült Államok vezetésének kulisszái mögé, ahogy vidéki elektronikai munkásból egészen a Fehér Házig küzdi fel magát - hogy ott titkos és rabasz politikai manőverekkel úgy változtassa meg a világpolitikát, hogy annak a mai napig érezzük a hatását. Az az ember, akit a közvélemény ismer, elég nagy kontrasztban áll az egyébként zárkózott, visszahúzódó, és családjáért rajongó férfi képével, aki Cheney a magánéltében.

Dermesztő hajsza (2019)
Dermesztő hajsza – Plakát Eredeti cím Cold Pursuit
Műfaj brit akció-dráma thriller
Rendező Hans Petter Moland
Szereplők Hans Petter Moland
Játékidő 118 perc
Bemutató 2019. Február 21

Nels egy csendes, keményen dolgozó hókotró sofőr a Sziklás Hegységben, de a város nagyon szereti, hisz ő tartja tisztán a helyi utakat. Ő és felesége a világtól távol egy kis kunyhóvan élnek. A város pedig nemrég az év polgárának válsztotta. Nels vészont rákényszerül, hogy elhagyja békés életét, mikor fiát meggyilkolja egy drog báró. Vesztenivalója nem lévén véres bosszúhadjáratot indít. Kíméletlen gyilkossá válik, akinek célja, hogy romba döntse az egész drogbirodalmat. Tettei viszont banda háborút robbantanak ki egy Viking nevű kiszámíthatatlan mániákus gengszter és a riválisai között. A végső igazságszolgáltató összecsapásból pedig senki nem távozik sértetlenül... azaz majdnem senki.

Így neveld a sárkányodat 3. (2019)
Így neveld a sárkányodat 3. – Plakát Eredeti cím How to Train Your Dragon: The Hidden World
Műfaj amerikai animációs családi akció-kaland-vígjáték fantasy
Rendező Dean DeBlois
Szereplők Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Jonah Hill, Kit Harington, T. J. Miller, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse, F. Murray Abraham, Gerard Butler
Játékidő 104 perc
Bemutató 2019. Február 21

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz...

Zöld könyv - Útmutató az élethez (2018)
Eredeti cím Green Book
Műfaj amerikai életrajzi vígjáték dráma
Rendező Peter Farrelly
Szereplők Mahershala Ali, Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Don Stark
Játékidő 130 perc
Bemutató 2019. Február 21

Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

Amit nem akarsz tudni a szüleidről (2019)
Amit nem akarsz tudni a szüleidről – Plakát Eredeti cím Drunk Parents
Műfaj amerikai vígjáték
Rendező Fred Wolf
Szereplők Alec Baldwin, Salma Hayek, Joe Manganiello, Bridget Moynahan
Játékidő 132 perc
Bemutató 2019. Február 28.

Frank és Nancy egyetlen gyermeke épp most ment egyetemre, ők meg visszatérhetnek gazdag, előkelő környéken lévő házukba. Pénzük egyre inkább fogy, ezért egyre szélsőségesebb intézkedéseket hoznak meg annak érdekében, hogy fenn tudják tartani a látszatot. Egy látszólag mesteri tervet eszelnek ki: pár hónapra kiadják a szomszéd házát, amíg az nyaral. Ám a tökéletes terv rémálommá válik, amikor tévesen őket rabolják el, és amelynek eredményeképpen szembe kell nézniük a kemény valósággal.

Heavy túra (2018)
Heavy Túra – Plakát Eredeti cím Hevi reissu
Műfaj finn-norvég zenés vígjáték
Rendező Juuso Laatio, Jukka Vidgren
Szereplők Torstein Bjørklund, Antti Heikkinen, Ville Hilska, Johannes Holopainen
Játékidő 92 perc
Bemutató 2019. Február 28.

A falu lúzere, Turo (25) életének egyetlen öröme, amikor mikrofon mögé állhat az általa vezetett Impaled Rektum metal zenekarban. 12 éve nyomják már együtt a haverokkal anélkül, hogy egyetlen fellépésük is lett volna. Megszállottan próbálnak a falusi próbatermükként szolgáló rénszarvas feldolgozó üzemben, ahol egy nap, legnagyobb meglepetésükre, a híres norvég metál fesztivál főszervezője áll meg a bejáratnál. Itt az alkalom, most vagy soha! Kezébe nyomják demó kazettájukat és már terjed is a faluban: az Impaled Rektum a legnagyobb Norvég fesztiválon lép színpadra! Népszerűségük hirtelen az egekbe ugrik, míg a cél egyre távolodik a lehetetlennek tűnő küldetés során. A rettenetesen félresikerült bejátszó-buli után az Impaled Rektum feloszlik, de csak azért, hogy újra összeállhassanak, és meg se álljanak a végső célig. A helyi kórház idegosztályáról castingolt új dobossal kiegészülve, koporsóval egy lopott furgon tetején elindulnak Norvégiába. Útjuk során a finn rendőrség elől menekülnek, majd a norvég hadsereg hordozórakétájával is szembeszállnak, hogy végre első igazi koncertjükön zúzhassanak.

Isn't It Romantic (2019)
Isn't It Romantic – Plakát Eredeti cím Isn't it Romantic
Műfaj amerikai romantikus vígjáték fantasy
Rendező Todd Strauss-Schulson
Szereplők Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra, Adam Devine
Játékidő 89 perc
Bemutató 2019. Február 28.

Natalie, egy New Yorkban élő ausztrál építész, sokáig azt hitte, amit a romantikus vígjátékokban lát, csak mese. Viszont miután megakadályoz egy rablást a metróban és a támadó menekülés közben kiüti, Natalie arra épbred, hogy élete a legrosszabb rémálmává változott – egy...

2019. Január < 2019. Február > 2019. Március