Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


36. Heti Premier Filmek (2020. Augusztus 31. - Szeptember 6.)

Az Új Mutánsok (eredeti cím: The New Mutants) 2020-as amerikai horrorfilm, amelyet Josh Boone rendezett. A forgatókönyvet Josh Boone és Knate Lee írták. A producerei Karen Rosenfelt, Lauren Shuler Donner és Simon Kinberg. A főszerepekben Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga és Blu Hunt láthatók. A film zeneszerzője Mark Snow. A film gyártója a 20th Century Studios, a Marvel Entertainment, a Genre Films és a Sunswept Entertainment, forgalmazója a Walt Disney Studios Motion Pictures.
Amerikában eredetileg 2018 áprilisában tervezték bemutatni, de több módosítás után végül 2020. augusztus 28-án, míg Magyarországon 2020. szeptember 3-án került a mozikba.

Inkább lennék özvegy (eredeti cím: Hope Gap) Az évtizedek óta együtt élő házaspár meglátogatja felnőtt fiát. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor a férj váratlanul bejelenti, hogy elhagyja a feleségét. Elszabadulnak az indulatok, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a híres angol fekete humor legjavát...

Miután összecsaptunk (eredeti cím: After We Collided) 2020-ban bemutatott amerikai romantikus-filmdráma, melyet Roger Kumble rendezett, valamint Anna Todd és Mario Celaya írt. A film Todd 2014-es azonos nevű, új felnőtt fiktív regénye alapján készült, a 2019-es Miután című sikerfilm folytatása. A főszereplők Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin, mint Tessa Young, illetve Hardin Scott. További szereplők Dylan Sprouse, Shane Paul McGhie, Candice King, Khadijha Red Thunder, Inanna Sarkis, Samuel Larsen és Selma Blair. A Miután összecsaptunk 2020. szeptember 2-án jelent meg egyes kiválasztott európai országokban, majd az Open Road Films 2020. október 23-án egyidejűleg adta ki az Amerikai Egyesült Államok mozijaiban és Video on Demand szolgáltatáson keresztül. Magyarországon 2020. szeptember 3-án mutatta be szinkronizálva a Prorom Entertainment Kft.. Az előző részhez hasonlóan a filmet lehúzták a kritikusok, viszont bevételi szempontból jól teljesített.
Még két folytatást terveznek készíteni, Miután elbuktunk és Miután boldogok leszünk címmel.

Palm Springs 2020-ban bemutatott amerikai romantikus vígjáték, amelyet Max Barbakow rendezett. A forgatókönyvet Andy Siara írta. A producerei Chris Parker, Andy Samberg, Akiva Schaffer, Dylan Sellers, Becky Sloviter és Jorma Taccone. A főszerepekben Andy Samberg, Cristin Milioti, J. K. Simmons, Peter Gallagher és Meredith Hagner láthatók. A film zeneszerzője Matthew Compton. A film gyártója a Limelight Productions, a Lonely Island Classics, a Sun Entertainment és a FilmNation Entertainment, forgalmazója a Hulu. Amerikában 2020. július 10-én mutatták be a Hulun. Magyarországon 2020. szeptember 3-án mutatták be a mozikban.

37. Heti Premier Filmek (2020. Szeptember 7-13.)

Ígérem, hogy visszatérek (eredeti cím: Proxima) Alice Winocour az egyik legtehetségesebb európai női filmes, aki mások mellett az Oscar-díjra jelölt Mustang című film társforgatókönyvírója volt. Az Ígérem, hogy visszatérek női sorsról, anyaságról, karrierről, megoldhatatlan dilemmákról szól. Az Ígérem, hogy visszatérek versenyben volt az ’A’ kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a zsűri különdíját és az ökumenikus zsűri különdíját is megkapta. A rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is különdíjban részesült. A főszereplő Eva Green-t emellett jelölték a legjobb színésznő kategóriában a Francia Filmakadémia elismerésére, a César-díjra. Az Ígérem, hogy visszatérek Eva Green jutalomjátéka. A nemzetközi hírű, Golden Globe-jelölt színésznő olyan sikerfilmekben szerepelt korábban, mint a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, az Éjsötét árnyék, a Casino Royale és Fliegauf Bence Méh című alkotása. Green mellett az Oscar-jelölt Matt Dillon (Ütközések, A ház, amit Jack épített, Keresd a nőt!, Én, a nő és plusz egy fő, Vad vágyak, Majd’ megdöglik érte) és Sandra Hüller (Toni Erdmann) a film másik két sztárja.

Mulan 2020-ban bemutatott amerikai akció-drámafilm, melyet Niki Caro rendezett Rick Jaffa, Amanda Silver, Lauren Hynek és Elizabeth Martin forgatókönyvéből. A film a Disney által bemutatott 1998-as Mulan című animációs film élőszereplős adaptációja. A főszereplők Liu Ji-fejLiu Yifei mint címszereplő, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li és Jet Li. Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is 2020 márciusában mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt elhalasztották a bemutatót. Később több új premierdátumot is kapott, mígnem a Disney bejelentette, hogy mozibemutató helyett a film a Disney+-on lesz elérhető 2020. szeptember 4-től. Mozikba egyedül azon országokban kerül, melyekben a Disney+ szogláltatás még nem elérhető, így Magyarországon is.

Sosem késő (eredeti cím: Never Too Late) Sok idő telt el azóta, hogy Caine, Bronson, Angus és Wendell megszöktek a vietnámi fogolytáborból. Most egy új börtönben tengetik idős napjaikat, mindannyian a Hogan Hills nyugdíjas otthon lakói. Amellett, hogy nem viselik jól a bezártságot és szabályokat, mindegyiküknek van egy elintézetlen ügye a „kinti” világban, aminek pontot szeretnének tenni a végére, mielőtt túl késő lenne. Összeáll tehát újra a nagy csapat, hogy egy briliáns mesterterv segítségével megszökjenek az intézet falai közül.

Téboly (eredeti cím: Unhinged) Az Oscar-díjas Russell Crowe fantasztikus alakítást nyújt ebben az időszerű, hátborzongató, minden pillanatában feszült thrillerben. A film forgatókönyvét a műfajban jártas Carl Ellsworth jegyzi (Disturbia, Éjszakai járat).

38. Heti Premier Filmek (2020. Szeptember 14-20.)

Az elfeledett herceg (eredeti cím: Le prince oublié) Az elfeledett herceg rendezője az Oscar-díjas Michael Hazanavicius (A némafilmes, A keresés). A főszerepet a világsztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apu, Jurassic World, Samba, Doktor Knock, Tajtékos napok) játssza. Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta francia filmek mellett hollywoodi világsikerek sorában is szerepel. Az elfeledett hercegben mellette A némafilmes Oscar-jelölt sztárját, Bérénice Bejo-t (Három hegycsúcs, Lovagregény, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt) láthatjuk viszont a vásznon. Az elfeledett herceg minden szülő drámájáról szól: látni, amint felnő a gyerekünk, s már nem mi töltjük be az életében a legfontosabb szerepet.

Nagypapa hadművelet (eredeti cím: The War with Grandpa) 2020-ban bemutatott amerikai családi-filmvígjáték, melyet Tim Hill rendezett, valamint Tom J. Astle és Matt Ember írt, Robert Kimmel Smith azonos című regénye alapján. A főszereplők Robert De Niro, Uma Thurman, Rob Riggle, Oakes Fegley, Cheech Marin, Jane Seymour és Christopher Walken. A film tervek szerint az Amerikai Egyesült Államokban 2020. október 9-én jelenik meg a 101 Studios / Brookdale Studios által, Magyarországon két héttel hamarabb szinkronizálva, szeptember 24-én mutatja be a Big Bang Media.

Tisz és Kém - A Dreyfus-ügy (eredeti cím: J'accuse) A francia hadsereg tisztjét, Alfred Dreyfust 1984-ben igaztalanul megvádolják, majd a történelem egyik leghíresebb koncepciós pere során hazaárulásért életfogytiglani száműzetésre ítélik. Roman Polanski alkotása – amely Robert Harris történelmi bestsellere nyomán készült – ezt a jól ismert történetet dolgozza fel monumentális játékfilm formájában.

Peninsula - Holtak Szigete (eredeti cím: 반도 (Peninsula)) Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította a világ társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva élelmiszerrel, valamint több millió dollárral.

39. Heti Premier Filmek (2020. Szeptember 21-27.)

Bestiáda (eredeti cím: Seules les Bêtes) A kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noir a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel Seules les bétes című díjnyertes regényéből. Kurosawa A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, bármilyen megaláztatást elviselni, hogy viszont szeressék őket. A Bestiáda felvonultatja a modern francia film új sztárjait - Damien Bonnard, Dénis Menochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz és Valeria Bruni Tedeschi -, akik a végső pillanatban is meg tudnak lepni bennünket, mikor a rejtély utolsó részlete is a helyére kerül. A film a 76. Velencei Filmfesztivál Venice Day szekcióját nyitotta, majd a Tokiói Filmfesztiválon közönségdíjat és a legjobb női alakítás díját is bezsebelte.

Bridget Naplója (eredeti cím: Saint Frances) Alex Thompson rendező és a főszerepben remeklő, valamint a forgatókönyvet is jegyző Kelly O’Sullivan filmje igazi szívmelengető alkotás. Bátor, őszinte és friss hangvételű vígjáték/dráma, amely humorral, empátiával, és óriási szeretettel mesél a női lét tabuként kezelt témáiról és problémáiról – nem csak nőknek. Az „amerikai Bridget Jones” története a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmje volt, emellett a nemzetközi kritikusvilág és a közönség is ovációval fogadta: az SXSW Filmfesztiválon elnyerte a Zsűri különdíját és a közönségdíjat, a Champs-Élysées Filmfesztiválon a Kritikusok díját és a közönségdíjat, valamint a Chicagói Filmkritikusok Filmfesztiváljának közönségdíját is.

Greenland - Az utolsó menedék (eredeti cím: Greenland) Gerard Butler ismét együtt dolgozott a nagy sikerű Támadás a Fehér Ház ellen széria 3. részének rendezőjével, hogy egy rendkívül látványos, minden pillanatában izgalmas katasztrófafilmmel nyűgözzék le a nézőket. Az izgalmas fordulatokban bővelkedő akció-thriller további szerepeiben: Morena Baccarin (Deadpool), Scott Glenn (A bárányok hallgatnak, Lánglovagok), és Roger Dale Floyd (Álom doktor).