Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELEVEN KÓR

Eredeti cím: Malignant
Műfaj: horror
Bemutató: 2021. Szeptember 2.

2021-ben bemutatott amerikai horror-thriller, amelyet James Wan rendezett Akela Cooper forgatókönyvéből, Wan, Ingrid Bisu és Cooper eredeti története alapján. A főszerepben Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young és Michole Briana White látható.
A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2021. szeptember 10-én mutatja be a Warner Bros., míg Magyarországon egy héttel hamarabb szinkronizálva, szeptember 2-án az InterCom Zrt.

Madison szörnyű dolgokat lát. Néha révületbe esik, úgy érzi, egy idegen lakásban tér magához, képtelen megmozdulni, és végig kell néznie, amint egy árnyalak brutálisan meggyilkolja az ismeretlen hely lakóját.De még ez sem elég: a bűnügyi hírek nem hagyják kétségek között: amit lát, az valóság. De mi köze hozzájuk? Miért kell ennyi vért, ennyi kínt és gyötrelmet végignéznie? Ő és a húga is nagyon szeretné tudni a választ. Mert egyvalamiben biztosak: a kegyetlen árnyék őket sem fogja kímélni.

SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA

Eredeti cím: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Műfaj: akció, kaland, fantasy, sci-fi
Bemutató: 2021. Szeptember 2.

2021-ben bemutatott amerikai szuperhősfilm, gyártója a Marvel Studios. Ez a Marvel moziuniverzum (MCU) huszonötödik filmje. A film rendezője Destin Daniel Cretton, forgatókönyvírói Dave Callaham, Steve Englehart és Jim Starlin. A főszerepet Simu Liu mint címszereplő Shang-Chi, Awkwafina, Tony Leung Chiu-wai és Benedict Wong alakítja.
A projektet több alkalommal halasztották el a COVID-19 világjárvány miatt. Az Amerikai Egyesült Államokban 2021. szeptember 3-án mutatják be, míg Magyarországon egy nappal hamarabb szinkronizálva, szeptember 2-án a Fórum Hungary jóvoltából.

Több ezer évvel ezelőtt Hszü Ven-vuXu Wenwu megtalálja a misztikus tíz gyűrűt, amely halhatatlanságot és erőt ad neki. Ven-vuWenwu harcosokat gyűjt és létrehozza a Tíz Gyűrű szervezet, amely számos királyságot meghódít és kormányokat buktat meg. 1996-ban Ven-vuWenwu Ta Lo falut keresi, ahol állítólag különféle mitikus lény él. Megtalálja a falu bejáratát, de a falu őre, Jing LiYing Li megakadályozza a belépést. Szerelmes lesz a nőbe és két gyermekük születik, Sang-csiShang-Chi és Hszia-lingXialing. Ven-vuWenwu feladja a Tíz Gyűrűt és a szervezetét, hogy a családjával legyen. Azonban Jing LiYing Lit végül megölik, így Ven-vuWenwu ismét felveszi a gyűrűket, hogy lemészárolja őket és folytathassa bűncselekményeit. Sang-csiShang-Chi harcművészeti képzésen vesz részt és az apja 14 éves korában elküldi, hogy megölje a Vasbanda vezetőjét. Küldetése teljesítése után Sang-csiShang-Chi San Franciscóba menekül, ahol felveszi a Shaun nevet.
Napjainkban Sang-csiShang-Chi szállodai inasként dolgozik a legjobb barátjával, Katyvel. Egy nap Sang-csiShang-Chi és Katy a buszon utazik, majd megtámadja őt Pengekéz és a Tíz Gyűrű emberei. Sang-csiShang-Chi legyőzi őket, de meglátja, hogy az anyja által adott medálját elvették. Attól tartva, hogy a Tíz Gyűrű megtámadja a húgát a medálért, úgy dönt, hogy felkutatja őt. Közben elmondja Katynek a múltját. Megtalálják Hszia-lingXialingot Makaóban egy földalatti harcklubban, ahol ő a tulajdonos. Megérkezésük után a Tíz Gyűrű megtámadja a harcklubot, majd váratlanul megérkezik Ven-vuWenwu. Elviszi Sang-csiShang-Chit, Hszia-lingXialingot és Katyt a Tíz Gyűrű főhadiszállására, ahol Ven-vuWenwu elárulja, hogy úgy véli Li még mindig él és Ta Lóban tartják fogva őt. A két medál segítségével megidézik a térképet, amely segítségével beléphetnek a faluba. Ven-vuWenwu el akarja pusztítani a falut, miután kiszabadította feleségét. A gyerekei ellenzik, ezért Katyvel együtt börtönbe zárja őket. Ott találkoznak Trevor Slattery színésszel, akit azért zártak be, mert Ven-vuWenwunak adta ki magát. Négyen elmenekülnek az épületből.
Ők négyen Hundun lény vezetésével eljutnak Ta Lóba, ahol találkoznak és figyelmeztetik Jing NanYing Nant, Li nővérét. Elmondja Ta Lo történetét: évezredekkel ezelőtt a lelket emésztő Árnyvilági és csatlósai megtámadták a falut. A falut azonban megmentette a védő sárkány és bezárták őket a hegybe. Nan szerint a gonosz lény befolyásolja Ven-vuWenwut, hogy azt higgye, Li még mindig él és kiszabadítsa őt. A falusiak és Sang-csiShang-Chi-ék felkészülnek a Tíz Gyűrű érkezésére. Ven-vuWenwu és a Tíz gyűrű megérkezik és elkezdődik a csata. Sang-csiShang-Chi és Ven-vuWenwu harcolnak egymással, majd Ven-vuWenwu a közeli tóba löki a fiát. Ven-vuWenwu elkezdi feltörni a barlang kapuját, ami miatt az Árnyvilági csatlósa kimenekülnek. A falusiak és a Tíz Gyűrű szervezete összefognak, hogy megállítsák a csatlósokat. A sárkány újjáéleszti Sang-csiShang-Chit. Ven-vuWenwu és Sang-csiShang-Chi ismét harcolnak egymással, és Sang-csiShang-Chi nyer. A csatlósok által elfogott lelkektől megerősödve az Árnyvilági megszökik és megtámadja Ven-vuWenwut és elveszi a lelkét, közben Ven-vuWenwu átadja a fiának a tíz gyűrűt. A falusiak végül legyőzik az Árnyvilágit. Sang-csiShang-Chi és Katy visszatérnek San Franciscóba, ahol találkoznak Wonggal.
A stáblista közepén lévő jelenetben Sang-csiShang-Chi Bruce Bannerrel, Carol Danversszel és Wonggal beszélget, majd felfedezik, hogy a tíz gyűrű titokzatos jelet bocsát ki. A stáblista utáni jelenetben Hszia-lingXialing lesz a Tíz Gyűrű új vezetője.

30 NAP MAXIMUM

Eredeti cím: 30 jours max
Műfaj: akció, vígjáték
Bemutató: 2021. Szeptember 9.

A fekete humorban gazdag 30 nap maximum a francia vígjáték legjobb hagyományait követi. A film forgatókönyvírója, rendezője és főszereplője egy személyben a francia komikus, Tarek Boudali (Szívrablók, Babysitting – A felvigyázó, Hozzám jössz, haver?). Komikus társai Philippe Lacheau (Babaysitting – A felvigyázó, Szívrablók) és Julien Arruti (Szívrablók), akikkel korábbi filmjeiben is együtt játszott.

Jayane fiatal, jóképű, de botcsinálta rendőr, nem túl sikeres a rendőrőrsön és a magánéletben. Egy orvosi vizsgálat során megtudja, hogy legfeljebb harminc napja van hátra. Mivel nincs vesztenivalója, elhatározza, hogy mindent bevetve, igazi hőssé válik a rendőrségen. A férfi innentől kezdve a legelképesztőbb feladatokat is vállalja, és mint valamiféle szuperhős a legvakmerőbb tetteket hajtja végre, elismerést kiváltva a kollégáiból – a hajmeresztő megoldások azonban nem mindig a megfelelő módon sülnek el. Mindez rengeteg humorra és helyzetkomikumra ad lehetőséget.

MAMAHOTEL

Eredeti cím: Chacun chez soi/Kids Are Back
Műfaj: vígjáték
Bemutató: 2021. Szeptember 9.

Catherine és Yann hosszú hosszú évek óta élnek boldog házasságban, ám amióta a férfi eladta a vállalkozását, már csak a bonsai fáinak él. Az asszony úgy érzi kapcsolatuk már korántsem a régi, a dolgok pedig még rosszabbra fordulnak, amikor a házaspár huszonhét éves lánya és annak barátja beköltözik hozzájuk. Bár kezdetben jó ötletnek tűnik egy kis közös idő a lányukkal, hamarosan kezdetét veszi a kőkemény háború a két pár között.

MIUTÁN ELBUKTUNK

Eredeti cím: After We Fell
Műfaj: dráma, romantikus
Bemutató: 2021. Szeptember 9.

A szenvedélyekkel túlfűtött, lebilincselő Miután filmszéria harmadik részéhez érkeztünk, amelynek főbb szerepeiben Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford, Mira Sorvino, Arielle Kebbel, Stephen Moyer, Carter Jenkins és Rob Estes látható. Történetünk a végéhez közeledik, hőseink számára azonban egyáltalán nem garantált a happy end.

Tessa élete egyik legfontosabb döntésének meghozatalára készül, ám hirtelen minden a feje tetejére áll. A lány családjával kapcsolatos titkok felszínre törése minden eddiginél nagyobb próbatétel elé állítja a Hardinnal való kapcsolatát, és ezúttal egyáltalán nem biztos, hogy boldog végkifejlete lesz kettejük szerelmi történetének.

SZUPERNÓVA

Eredeti cím: Supernova
Műfaj: dráma, romantikus
Bemutató: 2021. Szeptember 9.

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és a múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.

A VÉDENC

Eredeti cím: The Protégé
Műfaj: akció, bűnügyi, thriller
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

Anna és Moody bérgyilkosokként egy évtizeden keresztül hajtottak végre nagyvolumenű merényleteket. Mikor azonban Moodyt elteszik láb alól, Anna fejébe veszi, hogy végezni fog mentora gyilkosával. Először azonban le kell számolnia ősellenségével, Rembrandttal, aki pont azt az embert védi, akit Anna ki akar iktatni.

CSAPDA A NETEN

Eredeti cím: V síti/Caught in the Net
Műfaj: dokumentum, bűnügyi
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

Filmrendezői kezdeményezésre három fiatal színésznő kiskorúnak tetteti magát, hogy kiderüljön, mi történik, ha belépnek egy népszerű online chatszobába. Mélyen elgondolkodtató kísérlet, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé. A kísérlet jó ízlés határain messze túlmutató eredménye „erős gyomrot” kíván, amely után sokakban ismét meginoghat az emberi nem felsőbbrendűségébe vetett hit.

KEDVES ELVTÁRSAK!

Eredeti cím: Дорогие товарищи!/Dear Comrades!
Műfaj: dráma, történelmi
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

Novocserkasszk, Szovjetunió, 1962. Ljudmila párttitkár és elkötelezett kommunista, aki a 2. világháborúban is a sztálini eszmékért harcolt. A tökéletes kommunista államért küzd nap mint nap, és elutasít mindenféle szovjetellenes érzelmet. Egy nap sztrájk tör ki a helyi gyárban, és Ljudmila is szemtanúja lesz, ahogy a hatalom emberei a tömegbe lőnek. A vérfürdő után eszmél rá, hogy a lányának is nyoma veszett. A hatóságok megpróbálják eltussolni a mészárlást, és tömeges letartóztatásokba kezdenek. Az önmagával meghasonlott nő egyre kétségbeesettebben keresi a lányát a lezárt városban.

KUPONKIRÁLYNŐK

Eredeti cím: Queenpins
Műfaj: vígjáték
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

A Wall Street pillangói stúdiója ismét egy igaz történet alapján készült zseniális filmmel rukkolt elő, amiben két álmodozó nő kijátszva a rendszert bebizonyította, hogy egy kis leleményességgel, bármi elérhető. Kristen Bell élete egyik legjobb alakítását nyújtja az elszánt háziasszony szerepében, Vince Vaughn pedig még sosem volt ennyire vicces, mint a megszállott postai felügyelő bőrébe bújva. A Kuponkirálynők egy fergeteges vígjáték, ami minden mozirajongónak kötelező darab!

 kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet... Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza.Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki... ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót.
"A kupon lényege nem a termék, hanem az a borzongató érzés, ami átjár tőle...
Kuponláznak is hívják."

NORMÁLIS VILÁG

Eredeti cím: Un mundo normal/A Normal World
Műfaj: kaland, dráma, romantikus
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

Ki a normális és ki nem az? A középkorú Ernesto megígéri édesanyjának, hogy halála után a tengerbe fogja temetni. A spanyol jogrendszer azonban szigorúan tiltja az ilyen jellegű szertartásokat, így Ernesto – más lehetősége nem lévén – egyszerűen ellopja a koporsót a temetésről. Őrültnek tűnő terve kivitelezésében segíti őt lánya, akivel egy egészen rendkívüli utazásra indulnak el, hogy véghezvigyék küldetésüket.

'85 NYARA

Eredeti cím: Été 85/Summer of 85
Műfaj: dráma, zenés
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

A film Aidan Chambers angol író 1982-es regényének a filmadaptációja. A kultrendező François Ozon (Swimming Pool, 8 nő, A házban, Frantz, Dupla szerető, Isten kegyelméből) filmjének világpremierje a 2020-as Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában volt. A ‘85 nyarát 12 kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia César-díjára. Az ’A’ kategóriás San Sebastian-i Filmfesztiválon szintén versenyben volt a film, Francois Ozon-t pedig Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb rendező kategóriában.

1985 nyara nem ígérkezik másnak Alexis életében, mint a korábbi szünidők. Egy normandiai tengerparti faluban, együtt a szüleivel, ahol ráadásul nemigen ismer senkit, nem éppen élete kalandját éli meg. Amikor azonban egy viharban felborul egy kis vitorlással, majdnem megfullad, és csak az utolsó pillanatban, a nála néhány évvel idősebb David menti ki a vízből. Miután megismeri a fiút, rájön, hogy élete barátjával találkozott. A jóképű, vagány és karizmatikus David mellett hirtelen eseménydússá és szenvedélyessé válik az addig egyhangú nyár.

ÁLOMNAGYI 2

Eredeti cím: C'est quoi ce papy?!/When Granny Meets Grandpa
Műfaj: kaland, vígjáték, családi
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

Aurore (Chantal Ladesou) egy óriási partin tombol, ahol csúnya baleset éri, aminek következtében  elveszti az emlékezetét. Úgy tűnik egyetlen támpontja maradt csak az amnéziás nagyinak, mivel folyton egy bizonyos Gégé-t (Patrick Chesnais) emleget, aki azonban a népes család tagjainak teljesen ismeretlen. Aurore unokái persze nem hagyhatják annyiban a dolgot: akcióba lendülnek, hogy visszakapják a szeretett öreglányt! Megszöktetik a kórházból és hosszú útra kelnek vele, ugyanis biztosak abban, hogy Gégé a nagyi egykori szerelme, és a viszontlátás segít majd Aurore számára visszanyerni az emlékezetét.

ÉJSZAKA A HÁZBAN

Eredeti cím: The Night House
Műfaj: horror, thriller
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

2020-as amerikai horrorfilm, melyet David Bruckner rendezett, Ben Collins és Luke Piotrowski eredeti forgatókönyve alapján. A főszerepet Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Evan Jonigkeit, Stacy Martin és Vondie Curtis-Hall alakítja. Világpremierje a Sundance Filmfesztiválon volt 2020. január 24-én. A tervek szerint 2021. augusztus 20-án kerül a mozikba a Searchlight Pictures által, Magyarországon szeptember 23-án mutatja be a Fórum Hungary.

Beth képtelen feldolgozni férje elvesztését. A nő egyedül marad a házban, amelyet még a férfi épített kettejük számára, a kihűlt otthon azonban egyre titokzatosabb jelenségek helyszíne lesz. Barátai ugyan próbálnak támaszt nyújtani Beth számára, ő azonban nyugathatlanul kutatni kezd a válaszok után néhai férje holmijai között. Amit ott taláhat azonban jó eséllyel felkavaró lehet a számára.

SOHA TÖBBÉ NEM FOG HAVAZNI

Eredeti cím: Śniegu już nigdy nie będzie
Műfaj: vígjáték, dráma
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

Különös férfi jelenik meg a sorompóval elzárt, egyforma házakkal teli, sivár lakópark gazdag lakóinak életében. Az itt élő emberek, bár nagyon tehetősek, szomorúan és elveszetten vágyakoznak valami elérhetetlen után. A keletről érkező idegen mindenkit a hatása alá von: a keze gyógyító erejű, szeme pedig az emberek lelkének mélyére hatol. Orosz akcentusa gyermekkoruk emlékeit idézi, amikor még látszólagos biztonságban érezték magukat. Vajon meg tudja változtatni az életüket?

CSAPDÁBAN

Eredeti cím: Shorta/Enforcement
Műfaj: akció, bűnügyi, dráma
Bemutató: 2021. Szeptember 30.

A 19 éves Ben Hassi őrizetbevételének pontos részletei továbbra sem tisztázottak, a helyi közösségen belül azonban óriási felháborodást keltett az állítólagos rendőri túlkapás. Az egyik érintett rendőr, Mike valamint új társa rutinszerűen járőröznek Svalegården gettójában, amikor Hassi halálhíre érkezik a rádión keresztül és a környék valóságos háborús övezetté változik.

NINCS IDŐ MEGHALNI

Eredeti cím: No Time to Die
Műfaj: akció, thriller, kaland, misztikus
Bemutató: 2021. Szeptember 30.

várhatóan 2021-ben bemutatásra kerülő brit-amerikai akciófilm, amely a James Bond-filmszéria huszonötödik része. Daniel Craig ötödik és egyben utolsó alkalommal tér vissza James Bond szerepében. A rendező Cary Joji Fukunaga, aki a forgatókönyvet Neal Purvis-szal, Robert Wade-el és Phoebe Waller-Bridge-vel együtt írta. Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Léa Seydoux és Christoph Waltz visszatérő szereplők a korábbi filmből. Rami Malek, Lashana Lynch és Ana de Armas az újonnan csatlakozó karakterek.
Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is áprilisban mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt novemberre eltolták. Amerikában 2020. november 25-én, míg Magyarországon 2020. november 19-én mutatták volna be. Másfél hónappal az eltolt időpont előtt - a nem csillapodó világjárvány miatt - újabb változást jelentettek be: a film az eredeti bemutatóhoz képest 1 év csúszással, 2021. április 2-ától lesz látható a mozikban.

Bond otthagyta a titkosszolgálatot és élvezi az életet Jamaicán. Nyugalmának vége szakad, amikor felbukkan régi barátja, a CIA-s Felix Leiter, és a segítségét kéri. A cél egy elrabolt tudós megmentése, ám a küldetés a vártnál sokkal kockázatosabbnak bizonyul, s a 007-es egy új, veszélyes technológia birtokában lévő, titokzatos gonosztevő nyomába ered.