Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JURASSIC WORLD: VILÁGURALOM
Eredeti cím: Jurassic World: Dominion
Műfaj: akció, kaland, sci-fi, thriller
Bemutató: 2022. Június 9.

Egy közelgő amerikai tudományos-fantasztikus kalandfilm, amelyet Colin Trevorrow rendezett, aki Emily Carmichaellel írta a forgatókönyvet Trevorrow és írópartnere, Derek Connolly története alapján. Ez a Jurassic World: Bukott birodalom ​(2018) folytatása, a Jurassic Park franchise hatodik része, és a Jurassic World trilógia harmadik filmje. Az elődökhöz hasonlóan Frank Marshall és Patrick Crowley gyártják a filmet, a Trevorrow és a Jurassic Park (1993) rendezője, Steven Spielberg ügyvezető producerként. A film főszereplői között szerepel Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum, Daniella Pineda, Isabella Sermon, Justice Smith, Omar Sy, Jake Johnson és BD Wong, akik megismétlik szerepüket a franchise korábbi filmjeiből. , és csatlakoznak hozzájuk Mamoudou Athie, Scott Haze, Dichen Lachman, Campbell Scott és DeWanda Wise.
A filmet már 2014-ben tervezték, egy jövőbeni Jurassic World trilógia részeként. A forgatás 2020 februárjában kezdődött Kanadában, és a következő hónapban Angliába költözött. 2020 márciusában a COVID-19 járvány miatt biztonsági elővigyázatosságból szüneteltették a gyártást. A gyártás 2020 júliusában folytatódott, és négy hónappal később, novemberben fejeződött be, a forgatási helyszíneken az angol Pinewood Studios és Málta országai is helyet kaptak. A Jurassic World: Dominion színházi megjelenését 2022. június 10-én tervezi a Universal Pictures.

MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉP
Eredeti cím: Minions: The Rise of Gru
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi
Bemutató: 2022. Június 30.

Az Illumination által életre keltett Gru franchise népszerű karakterei, a Minyonok a 2015-ös elsöprő sikerű, világszerte 1,1 milliárd dollárt kaszáló első rész után visszatérnek a mozivászonra egy újabb felejthetetlen, humorban gazdag akciódús kalandra invitálják a nézőket, melyben arra is fény derül, miként vált Gru minden idők legnagyobb gonosztevőjévé. Kyle Balda rendező a Gru 3-mal már bizonyított, és most a Minyonok: Gru színre léppel ismét bizalmat szavazott neki a stúdió. Az év egyik legjobban várt animációs filmje a UIP-Duna forgalmazásában a magyarországi mozikban.

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is fog véghezvinni a jövőben. A kis Gru a Vicious 6 néven ismert szupergonoszokból álló csapat legnagyobb rajongója, és az apró sárga hűséges követői, a Minyonok segítségével már el is kezdi szövögetni nagyratörő terveit. Gru valamint a Minyonok, Kevin, Stuart, Bob és Otto pedig csakhamar meg is tervezi első küldetését, mellyel beírhatják a nevüket a történelem nagykönyvébe. Amikor a Vicious 6 elűzi a korábbi vezetőjüket, a legendás harcost, Wild Knuckles-t (Alan Arkin), Gru úgy dönt, meghallgatást kér, hogy csatlakozhasson a szupergonoszokhoz. Csakhogy a dolog enyhén szólva sem a tervei szerint alakul, és a helyzet egy újabb fordulatot követően csak egyre rosszabb lesz. Miután Gru túljár a tagok eszén akaratlanul ugyan, de egyszeriben a gonoszok halálos ellenségévé válik. Az ifjú Gru megpróbálja mentei az irháját, és egy különleges szövetségesre talál Wild Knuckles személyében, miközben megtanulja, hogy bizony még a rosszfiúknak is lehet szüksége némi segítségre a barátoktól.