Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021. MÁRCIUS 29. - ÁPRILIS 4.

MONSTER HUNTER: SZÖRNYBIRODALOM - 2020

Eredeti cím: Monster Hunter
Műfaj: fantasy, akció, kaland
Rendező:
Paul W.S. Anderson
Szereplők: Milla Jovovich, Diego Boneta, Meagan Good, Josh Helman, Tony Jaa, Ron Perlman, T.I.
Bemutató: Elhalasztva...

A Kaptár-filmek rendezője és főszereplője ismét egy videójáték alapján készített filmet. Az elsöprő sikerű, világszerte több mint 55 millió példányban eladott játék filmváltozatában a szörnyek legalább olyan fontos szereplők, mint az ellenük induló kalandorok.

Artemis hadnagy (Milla Jovovich) és emberei egy távoli bolygóra kerülnek – és az új világ régi lakói nem fogadják őket szeretettel. A hatalmas, elképesztő erejű, meghökkentő harci technikákkal felszerelt szörnyek kérdés nélkül, azonnal végezni akarnak látszólag védtelen ellenfeleikkel. Ám az emberek kis csapata nem adja fel könnyen. Életben akarnak maradni, bármi áron. És minél többen halnak meg közülük, annál elszántabban harcolnak tovább a kiismerhetetlen terepen. Egyetlen céljuk maradt: a túlélés.

Érdekességek

¤ A film összbevétele 14 826 672 dollár volt (imdb.com).
¤ Paul W.S. Anderson rendező és Jeremy Bolt producer a Kaptár-filmek után ismét együtt dolgozott.
¤ A Monster Hunter - Szörnybirodalom vizuális effektjeiért ugyanaz a stúdió, a Mr. X VFX felelet, akik a Kaptár-franchise filmjein is dolgoztak.
¤ A film egyik sztárja, T.I. egy interjúban elmondta, hogy fia győzte meg arról, hogy vállalja a szereplést, mivel nagy rajongója a Monster Hunter videojátéknak.
¤ Milla Jovovich a Kaptár franchise után ismét egy videojáték adaptációban vállalt főszerepet.
¤ Bár a Szörnyvadász fejlesztése már 2012-ben megkezdődött, a hivatalos bejelentésre egészen 2018-ig kellett várni.
¤ A Monster Hunter - Szörnybirodalom a Capcom azonos című videojátékának adaptációja.
¤ A Szörnybirodalom rendezője, Paul W.S. Anderson és a film főszereplője, Milla Jovovich a civilben házastársak. A duó a Kaptár-filmeken is együtt dolgozott.
¤ A film forgatása 2018. október 5-én kezdődött meg Cape Townban, Dél-Afrikában. Milla Jovovich az Instagram oldalán jelentette be 2018. december 19-én, hogy véget értek a munkálatok.
¤ A Szörnybirodalom első képsorait a Shanghai Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be 2019. júniusában.
¤ A filmet eredetileg 2020 szeptemberében mutatták volna be, de a koronavírus-járvány miatt a premiert előbb 2021 áprilisára, majd 2020 decemberére módosították.

SENKI - 2021

Eredeti cím: Nobody
Műfaj: akció, thriller
Rendező:
Ilya Naishuller
Szereplők: Kristen Harris, Christopher Lloyd, J.P. Manoux, Connie Nielsen, Bob Odenkirk
Bemutató: Elhalasztva...

A film producerei Kelly McCormick (Atomszőke, Halálos iramban: Hobbs és Shaw és Deadpool 2) és David Leitch (Atomszőke, Halálos iramban: Hobbs és Shaw és Deadpool 2; valamint a John Wick társrendezője). A rendező Ilya Naishuller, a Hardcore Henry író-rendező-producere, a forgatókönyvet írta Derek Kolstad, aki a John Wick sorozat sztori felelőse.

Hutch Mansell (az Emmy-díjas Bob Odenkirk, Better Call Saul, Breaking Bad) az a fickó, akit észre sem veszel. Kertvárosi apuka, mellőzött férj, jellegtelen szomszéd. Egy senki. Amikor egy éjszaka két tolvaj betör az otthonába, az incidens belobbantja Hutch ismeretlen, régóta forrongó dühét, és olyan brutális útra löki, amely nehezen elfojtott sötét titkokat hoz a felszínre...

2021. ÁPRILIS 5-11

MORTAL KOMBAT - 2021

Eredeti cím: Mortal Kombat
Műfaj: akció, kaland, fantasy, sci-fi, thriller
Rendező:
Simon McQuoid
Szereplők: Tadanobu Asano, Mehcad Brooks, Jessica McNamee, Hiroyuki Sanada, Joe Taslim
Bemutató: Elhalasztva...

Van, aki abból él, hogy bírja, ha ütik. Cole Young (Lewis Tan) ilyen. Pénzért bunyózik, és többnyire veszít. Nem tudja, hogy mennyivel többre hivatott, és milyen sok múlik rajta. Pedig csak el kellene gondolkodnia különös, sárkány alakú anyajegyén...A Külvidék császára elküldte legjobb harcosát, Sub-Zerót, hogy legyőzze a Földvilág harcosait. Már kilenc bajnokságon győztek: ha tizedszer is diadalmaskodnak, akkor birodalmukhoz csatolhatják a legyőzött világot. És megindul az ostrom.Cole nem nagyon érti, mi történik vele. Csak azt látja, hogy furcsábbnál furcsább vidékekre vetődik, egyre különösebb erejű, hatalmú és humorú harcosokkal találja szemben magát, és küzdenie kell. De most elképesztő tétje van a meccsnek... az egész világ.
Minden idők egyik legnépszerűbb játéka, valamint a belőle készült filmek és képregények igazi kultuszt teremtettek a látványos, vad kézitusák, a különleges képességű harcosok és különleges fegyvereik köré. James Wan producer már bebizonyította, hogy minden arannyá válik a kezében.Ezúttal véres arany lesz az!Get over here! – Állj elém, ha mersz!

Érdekességek

¤ Linden Ashy, aki az 1995-ös filmben Johnny Cage-t játszotta, ebben a filmben is felbukkan egy másik karakter szerepében.
¤ Az első Mortal Kombat-film, amiben nem szerepel Johnny Cage karaktere.
¤ Mileena szerepére Jean-Claude Van Damme lánya, Bianca Brigitte Van Damme is jelentkezett.
¤ A maga 58 évével Hiroyuki Sanada lesz az eddigi legidősebb Skorpió a filmvásznon.
¤ Johnny Cage szerepére Ryan Reynolds neve is felmerült.
¤ A Mortal Kombat forgatókönyvírója, Greg Russo 2019-ben megerősítette, hogy a film R-korhatár besorolással kerül majd a mozikba, így a franchise történetében első alkalommal lesznek láthatók mozivásznon a Mortal Kombat videojátékok védjegyének számító kivégzések (fatality).
¤ A Mortal Kombat Simon McQuoid rendezői debütálása.
¤ A Démonok között és az Aquaman producere, James Wan 2015-ben írt alá a produkcióhoz.
¤ A film zenéjét az Grammy-, BAFTA- és Golden Globe-díjra is jelölt Benjamin Wallfisch szerezte.
¤ A Mortal Kombat forgatása 2019. májusában kezdődött meg Adelaide-ban, Ausztráliában. Az utómunkálatok 2020. márciusában kezdődtek meg.
¤ A filmet hivatalosan 2010. januárjában jelentették be, de a rajongóknak végül több mint tíz évet kellett várniuk, mire végül a mozikba kerülhetett az új Mortal Kombat.
¤ A Dél-ausztrálai elöljáróság, Steven Marshall egy interjúban azt mondta, hogy ez a legnagyobb produkció, melyen az ország valaha otthont adott.
¤ A Mortal Kombat videojátékokat a NetherRealm Studios fejleszti, mely a filmet gyártó Warner Bros. Interactive Entertainment tulajdonában áll.
¤ A film alapjául a 90-es években megjelent azonos című árkád videojáték szolgált.
¤ Ez a Mortal Kombat franchise harmadik egész estés filmje, egyúttal a széria rebootja.

2021. ÁPRILIS 12-18

FATHERHOOD - 2021

Eredeti cím: Fatherhood
Műfaj: dráma
Rendező:
Paul Weitz
Szereplők: Rodney Alexandre, Letitia Brookes, Anthony Carrigan, Paul Alexander Désiré, Kevin Hart, Christine Lan, Paul Reiser, Alfre Woodard
Bemutató: Elhalasztva...

Paul Weitz lebilincselő és szívmelengető filmje, a Fatherhood 2021 áprilisában érkezik a hazi mozikba az InterCom jóvoltából olyan nevekkel a főszerepekben, mint Kevin Hart, Alfre Woodard, Paul Reiser, LilRel Howery, Anthony Carrigan, DeWanda Wise és Letitia Brookes.

Miután felesége belehalt a szülésbe, egy özvegy férfi kénytelen egyedül nevelni a kislányát. Az apa mindent megtesz, hogy stabil életet és jövőt biztosítson lányának, az élet azonban folyamatosan nehézségek elé állítja őt.

Érdekességek

¤ Kevin Hartot első alkalommal láthatjuk drámai szerepben.
¤ Ez Paul Weitz rendező és Kevin Hart második közös filmje az Utódomra ütök után.
¤ A film főszerepét eredetileg Channing Tatum alakította volna, azonban 2019. januárjában hivatalosan is bejelentették, hogy Kevin Hart vette át Tatum helyét.
¤ A film cselekménye Matthew Logelin memoárján alapszik.
¤ A film produceri teendőit a népszerű hollywoodi filmcsillag, Channing Tatum látta el.
¤ A film premierjét eredetileg 2021. január 15-re tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót többször is elhalasztották.

SZENVEDÉLYES SZOMSZÉDOK - 2020

Eredeti cím: Sentimental
Műfaj: vígjáték
Rendező:
Cesc Gay
Szereplők: Javier Cámara, Belén Cuesta Alberto San Juan, Griselda Siciliani
Bemutató: Elhalasztva...

A középkorú házaspár, Laura és Julio kényelmesen él szép madridi lakásában. Egy nap felfigyelnek az új szomszédokra, akik az áthallatszó zajok alapján rendkívül eseménydús és örömökben gazdag életet élnek. Áthívják őket vacsorázni, és Salva és Ana megmutatják nekik, hogy a szenvedélyes szerelem még sok év után is lángolhat két ember között.