Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Saint Frances
Műfaj: amerikai vígjáték dráma
Rendező: Alex Thompson
Forgatókönyvírók: Kelly O'Sullivan
Producerek: James Choi
Szereplők: Charin Alvarez, Braden Crothers, William Drain, Kelly O'Sullivan

Játékidő: 101 perc
Bemutató: 2020. Szeptember 24.

Alex Thompson rendező és a főszerepben remeklő, valamint a forgatókönyvet is jegyző Kelly O’Sullivan filmje igazi szívmelengető alkotás. Bátor, őszinte és friss hangvételű vígjáték/dráma, amely humorral, empátiával, és óriási szeretettel mesél a női lét tabuként kezelt témáiról és problémáiról – nem csak nőknek. Az „amerikai Bridget Jones” története a miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmje volt, emellett a nemzetközi kritikusvilág és a közönség is ovációval fogadta: az SXSW Filmfesztiválon elnyerte a Zsűri különdíját és a közönségdíjat, a Champs-Élysées Filmfesztiválon a Kritikusok díját és a közönségdíjat, valamint a Chicagói Filmkritikusok Filmfesztiváljának közönségdíját is.

A történet főhőse, a chicagói Bridget 34 éves, identitászavarral küzd, kapuzárási pániktól szenved, de a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai: találkozik egy helyes fiúval, és munkát is talál, egy hatéves kislány bébiszittereként. Ám a tündéri Frances meglehetősen öntörvényű gyerek, és miközben Bridget megpróbálja elnyerni a bizalmát, a kislány szülei között növekvő feszültséggel is meg kell küzdenie. Ráadásul a terhességi teszt eredménye pozitív lesz. Miközben zavaros emberi kapcsolataiban próbál navigálni, onnan merít erőt, ahonnan a legkevésbé várta: a nem mindennapi gyerekkel alakuló barátságából.

Érdekességek:

  • A film összbevétele 44 330 dollár volt (imdb.com).
  • Alex Thompson számos alkalommal méltatta a sajtóban Kelly O\'Sullivan remek forgatókönyvét, mely szerinte egyszerre fergeteges és megindító.
  • Arra az újságírói kérdésre, hogy mit szeretne adni a közönségnek a rendező, Alex Thompson így válaszolt: "Remélem, hogy nagyobb empátiával távoznak a vetítésről, hogy nevetnek majd, és hogy őszinte beszélgetésekre fogja sarkallni őket."
  • Alex Thompson rendező egy interjúban elmondta, hogy a filmjét olyan kultikus "nyári" mozik inspirálták, mint az 1978-as a Hazatérés vagy a Butch Cassidy és a Sundance kölyök.
  • A Saint Frances világpremierje az amerikai SXSW filmfesztiválon volt, ahol a produkciót a közönség díjával ismerték el a nézők.
  • A filmet első alkalommal a 2019-es miskolci Cinefesten láthatta a magyarországi közönség.
  • A film forgatókönyvírója, Kelly O\'Sullivan egy időben maga is dolgozott bébiszitterként.

Előzetes: