Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021. DECEMBER 6-12.

ÉNEKELJ 2 - Sing 2 - 2021

Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy, zenés, musical
Rendező: Garth Jennings, Christophe Lourdeled
Szereplők: Taron Egerton, Garth Jennings, Scarlett Johansson, Nick Kroll, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon
Bemutató: 2021. December 9.

Az Illumination és a Universal Pictures nagysikerű, 2016-os animációs filmjének folytatásában visszatér az író-rendező, Garth Jennings, míg a főbb szereplők hangjait eredeti nyelven olyan világsztárok kölcsönzik, mint Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson és Taron Egerton. Az egész család számára felhőtlen kikapcsolódást ígérő Énekelj második része a UIP-Duna Film forgalmazásában érkezik a mozikba.

Miután Buster Moon megmentette a színházat, új barátaival minden idők legnagyobb szabású előadásának tervezésébe fog.

Érdekességek

× Ez az Illumination harmadik olyan animációs filmje, melyet a karácsonyi időszakban mutatnak be A Grincs és az Énekelj! után.
× Ez Matthew McConaughey harmadik animációs filmje a Kubo és a varázshúrok és az Énekelj! után.
× Az Énekelj 2 az Illumination 12. egészestés animációs mozifilmje.
× Az első rész után a folytatásra is visszatért az író-rendező, Garth Jennings, a producerek, Chris Meledandri és Janet Healy, valamint a főszereplők hangjait kölcsönző sztárok, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Nick Kroll és Tori Kelly.
× A Universal Pictures és az Illumination 2017. január 25-én jelentette be hivatalosan, hogy elkészítik a 2016-os Énekelj! című animációs film folytatását.
× A koronavírus-járvány miatt kénytelen volt bezárni a filmet gyártó Illumination Mac Guff, ezért az alkotók az otthonaikból dolgoztak az animációs filmen.
× Az Énekelj 2 premierjét eredetileg 2020. december 25-re tűzte ki a Universal Pictures, de a koronavírus járvány miatt a bemutatót végül egy évvel elhalasztották.

WEST SIDE STORY - West Side Story - 2021

Műfaj: bűnügyi, dráma, musical, romantikus
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Kyle Allen, David Alvarez, Ariana DeBose, Ansel Elgort, Rita Moreno, Talia Ryder, Corey Stoll, Rachel Zegler, Maddie Ziegler
Bemutató: 2021. December 9.

Arthur Laurents azonos című, Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikus drámáján alapuló 1957-es Broadway musicalje az elmúlt évtizedekben páratlan sikereket ért el nézők millióit hódítva meg világszerte. Az 1962-es filmadaptáció, mely máig minden idők legtöbb, 10 Oscar-díjjal kitüntetett musicalje korunk egyik legnagyobb rendezőjét, a 3 Oscar-díjas Steven Spielberget is megihlette, aki az eredeti szövegkönyvhöz visszanyúlva 2020-ban a 20th Century égisze alatt készítette el a romantikus zenés dráma legújabb feldolgozását olyan fiatal sztárokkal a főbb szerepekben, mint Ansel Elgort, Rita Moreno, Corey Stoll és Maddie Ziegler.

1950-es évek New Yorkjában két rivális banda is szemet vetett a West Side kerületre. Az amerikai tinédzserekből álló Jets és a Puerto Ricó-ig Cápák között egyre jobban elharapózik az ellentét, és úgy tűnik, elkerülhetetlenné válik a nyílt bandaháború. A vezetők már az utolsó harca készülnek, melynek győztese végleg átveszi a hatalmat a West Side fölött, de a rivalizáló felek tagjai között kibontakozó szerelem mindent megváltoztat. A Jets egyik alapítótagja, Tony (Ansel Elgort) beleszeret a Cápák vezérének (David Alvarez) húgába, Mariába (Rachel Zegler). De vajon elkerülhető a Shaespeare-i tragédia?

Érdekességek

× Az 1999-es Az átok után a West Side Story Steven Spielberg második olyan remake-je, melynek eredetijét Robert Wise rendezte.
× A West Side Story Steven Spielberg első remake-je a 2005-ös Világok harca óta.
× A film egyik mellékszerepét az a Rita Moreno alakítja, aki a West Side Story 1961-es filmváltozatában is játszott.
× Az alkotók elmondása szerint a film forgatókönyvbe elsősorban az eredeti Broadway musicalből, és nem a Robert Wise és Jerome Robbins rendezésében 1961-ben bemutatott azonos című filmváltozatból merített.
× A West Side Story Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim 1957-es, azonos című Broadway musicaljének az adaptációja.
× Steven Spielberg egy 2020-ban a Vanity Fairnek adott interjújában elmondta, hogy már gyerekként beleszeretett a West Side Storyba, ezért különleges örömmel töltötte el, hogy végül ő rendezhette meg a filmadaptációt.
× A film forgatókönyvét az a Tony Kushner írtam, aki Steven Spielberg München és Lincoln című filmjeinek a szkriptjét is jegyezte.
× Steven Spielberg első alkalommal 2014-ben beszélt nyilvánosan arról, hogy érdekelné őt a West Side Story filmváltozatának megrendezése.
× A táncos betétek koreográfusa a New York City Ballet társulatának vezetője, Justin Peck volt.
× Az eredeti tervek szerint Steven Spielberg előbb az Indiana Jones 5-öt forgatta volna le, azonban mivel a film premierjét a stúdió végül egy későbbi időpontra tűzte ki, ezért a West Side Story munkálatai a vártnál hamarabb kezdődhettek meg.

WICKED - Wicked - 2021

Műfaj: fantasy, musical, romantikus
Rendező: Stephen Daldry
Szereplők:
Bemutató: 2021. December 9.

Az Óz, a csodák csodája előzményfilmjében Elphaba, a gyönyörű fiatal lány sorsát kísérhetjük nyomon. A lányt kitagadja a közösség, akit ezt követően a nyugat rettegett, elátkozott boszorkájaként kerül be a köztudatba. Elhpabán csak Galinda segíthet...
Egy történet a szerelemről, a veszteségről, az elfogadásról, a kitaszítottságról és arról, hogyan vált Elphaba a gonosznak hitt zöld boszrokánnyá.

2021. DECEMBER 20-26.

DOWNTON ABBEY 2 - Downton Abbey 2 - 2021

Műfaj: dráma
Rendező: Simon Curtis
Szereplők: Laura Haddock, Maggie Smith, Imelda Staunton, Dominic West, Nathalie Baye
Bemutató: 2021. December 23.

Egy közelgő történelmi drámafilm, amelyet Julian Fellowes, az azonos nevű televíziós sorozat készítője és írója írt, és Simon Curtis rendezte. A 2019-es film folytatása, a tervek szerint 2021. december 22-én jelenik meg
A „Downton Abbey” című nagyjátékfilm 2019-es folytatása, amelyben a Crawley család és a Downton személyzete királyi látogatást kapott Anglia királyától és királynőjétől.

KING'S MAN: A KEZDETEK - The King's Man - 2021

Műfaj: akció, kaland, vígjáték, bűnügyi, thriller
Rendező: Matthew Vaughn
Szereplők: Gemma Arterton, Harris Dickinson, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Djimon Hounsou, Aaron Taylor-Johnson
Bemutató: 2021. December 23.

várhatóan 2021 őszén bemutatásra kerülő brit vígjáték/kémfilm, melyet Matthew Vaughn rendezett, készített és írt a Karl Gajdusekkel közösen készített forgatókönyv alapján. A film a Kingsman képregénysorozaton alapuló, azonos című filmsorozat előzménye. A főszereplők Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou és Charles Dance.

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő Kingsman széria előzményfilmjében egészen a huszadik század elejéig utazunk vissza, hogy szemtanúi legyünk a titkos ügynökség születésének. Amikor néhány lángelméjű bűnöző olyan tervet sző, mely milliók halálához vezethet, Oxford hercegére (Ralph Fiennes) és pártfogoltjára, Conradra (Harris Dickonson) hárul a feladat, hogy biztosítsák az emberiség jövőjét, és a világ elkerülje a háborúval járó pusztító katasztrófát.

Érdekességek

× A Lee Unwint alakító Aaron Taylor-Johnsonnak felajánlották Lee fiának, Eggsy szerepét a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálatban, de a színész akkor nem vállalat a szereplést.
× A 2010-es 2010-es Ha/Her után a King's Man: A kezdetek forgatásán ismét együtt dolgozott Aaron Taylor-Johnson és az író-rendező, Matthew Vaughn. Mindkét film egy olyan képregény-adaptáció, melynek szerzője Mark Millar, sőt, a Kingsman és a Ha/Ver képregények ugyanabban a univerzumban is játszódnak, bár erre nincs utalás a filmekben.
× A film számos sztárját láthattuk a szintén a kémfilmek táborába tartozó James Bond-produkciók valamelyikében, beleértve Gemma Artertont (A Quantum csendje), Charles Dance-t (James Bond: Szigorúan bizalmas) és Ralph Fiennes-t (Skyfall, Spectre, Nincs idő meghalni).
× A kezdetek a Kingsman franchise harmadik egészestés mozifilmje.
× A film alapjául Dave Gibbons és Mark Millar képregénye szolgált.
× Matthew Vaughn 2018. júniusában jelentette be hivatalosan, hogy két Kingsman-produkció után elkészíti a történet előzményfilmjét. Szeptemberben derült ki, hogy a film főszerepeit Ralph Fiennes és Harris Dickinson alakítják majd.
× A film forgatása The Great Game (A nagy játék) munkacím alatt zajlott.
× A King's Man: A kezdetek forgatása 2019. január 22-én kezdődött meg az Egyesült Királyságban. A Jugoszláviában játszódó jeleneteket Vaneria Reale-ben, Olaszországban vették fel, de a stáb dolgozott Torinóban is.
× A film első előzetesét bő egy évvel a premier előtt, már 2019. július 15-én közzétették.
× A King's Man: A kezdetek eredetileg 2019. november 15-én debütált volna a mozikban, de többszöri halasztás után a stúdió végül 2020. szeptember 18-ra tűzte ki a premierdátumot.