Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. JANUÁR 31. - FEBRUÁR 6.

MOONFALL
Eredeti cím: Moonfall

Műfaj: 
akció, kaland, fantasy
Rendező: Roland Emmerich
Szereplők: Halle Berry, John Bradley, Patrick Wilson, Michael Peña
Játékidő: 120 perc
Bemutató: 2022. Február 3.

Az emberiséget egy mindent elsöprő katasztrófa fenyegeti, amikor egy sötét, titokzatos erő eltéríti a Holdat a pályájáról, és közvetlenül a Föld felé löki. A becsapódás elkerülhetetlennek tűnik, a bolygó végveszélyben van.
A káosz, és totális pánik közepette a NASA vezetője, és egykori űrhajósa, Jo Fowler (Halle Berry) egy meghökkentő teóriával áll elő, ami a megmenekülést jelentheti mindenki számára. Fowler összeáll az elszánt űrhajóssal, Brian Harperrel (Patrick Wilson), és az összeesküvés-elméletek szakértőjével, K. C. Housmannal (John Bradley), hogy egy lehetetlennek tűnő küldetésen mentsék meg a világot. Ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk...

RÉMÁLMOK SIKÁTORA
Eredeti cím: Nightmare Alley
Műfaj: 
akció, bűnügyi, dráma
Rendező: Guillermo del Toro
Szereplők: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe
Játékidő: 150 perc
Bemutató: 2022. Február 3.
Bevétel: $ 3,808,829

2021 -ben bemutatottamerikai neo-noir pszichológiai thriller , amelyet Guillermo del Toro rendezettdel Toro és Kim Morgan forgatókönyve alapján, William Lindsay Gresham 1946-os azonos című regénye alapján. A filmben egy együttes öntött beleértve Bradley Cooper , Cate Blanchett , Toni Collette , Willem Dafoe , Richard Jenkins , Rooney Mara , Ron Perlman , Mary Steenburgen , és David Strathairn. Ez Gresham regényének második játékfilmes adaptációja, az 1947-es verziót követően . A film középpontjában Stan Carlisle (Cooper) áll, egy ambiciózus karvaly, aki összejön a korrupt pszichiáterrel, Dr. Lilith Ritterrel (Blanchett), aki ugyanolyan veszélyesnek bizonyul, mint ő.
Del Toro producerként dolgozik a filmben, J. Miles Dale és Cooper mellett. Del Toro először 2017 decemberében jelentette be a projekt fejlesztését, ami az első filmje A víz alakja (2017) óta . Gyakori munkatársa Dan Laustsen szolgál a film operatőre, míg Nathan Johnson váltja Alexandre Desplat , mint a film zeneszerzője. A főfotózás 2020 januárjában kezdődött Torontóban (Ontario állam), de a COVID-19 világjárvány miatt 2020 márciusában leállt . A termelés 2020 szeptemberében folytatódott, és decemberben fejeződött be.
A Nightmare Alley világpremierje a New York-i Alice Tully Hallban volt 2021. december 1-jén, az Egyesült Államokban pedig 2021. december 17-én mutatták be a mozik a Searchlight Pictures gondozásában. Általában pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték del Toro rendezését, vizuális stílusát, operatőri munkáját, zenei partitúráját, jelmeztervezését, produkciós tervezését, valamint Cooper és Blanchett teljesítményét, kritikával illetve a futamidőt, és az 1947-esnél rosszabbnak tartották. film néhány kritikustól. A National Board of Review és az American Film Institute 2021 tíz legjobb filmje közé sorolta.. Nyolc jelölést is kapott a 27. Critics' Choice Awardson, köztük a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában Del Toroért.
A film a nyitóhétvégén csalódást okozott a kasszáknál, és összesen 3,8  millió dollár bevételt hozott világszerte (szemben a 60  millió dolláros gyártási költségvetéssel – ez a legmagasabb minden Searchlight-bemutatónál), ami valószínűleg anyagi veszteséget okozott.

Egy cirkuszi szélhámos találkozik egy pszichiáternővel, aki még nála is veszedelmesebb figura.

TAMMY FAYE SZEMEI
Eredeti cím: The Eyes of Tammy Faye
Műfaj: 
életrajzi, dráma, történelmi
Rendező: Michael Showalter
Szereplők: Jessica Chastain, Vincent D'Onofrio, Andrew Garfield, Cherry Jones
Játékidő: 126 perc
Bemutató: 2022. Február 3.
Bevétel: $ 2,404,127

2021 amerikai életrajzi dráma film rendezője Michael Showalter és írta Abe Sylvia, és az alapján a 2000 dokumentumfilm az azonos nevű által Fenton Bailey és Randy Barbato . A film a vitatott televangelisták, Tammy Faye Bakker és Jim Bakker történetét mutatja be, ahogy Jessica Chastain (aki a filmet is készíti) és Andrew Garfield ábrázolja. Cherry Jones és Vincent D'Onofrio is főszereplő.

A Tammy Faye szemei világpremierje a 2021 -es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, 2021. szeptember 12 -én, az Egyesült Államokban pedig 2021. szeptember 17 -én jelent meg a Searchlight Pictures kiadónál . A film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, bár Chastain teljesítményét széles körben dicsérték.

2022. FEBRUÁR 7-13.

BAZI NAGY FRANCIA LAGZIK 3
Eredeti cím: 
Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu?/Serial (Bad) Weddings 3
Műfaj: vígjáték, dráma
Rendező: Philippe de Chauveron
Szereplők: Christian Clavier, Ary Abittan, Jochen Hägele, Chantal Lauby
Játékidő:
Bemutató: 2022. Február 10.

Egy francia vígjáték , amelyet Philippe de Chauveron rendezett,és a tervek szerint 2022- ben mutatják be. Ez a harmadik film a sorozatból, amely a Bazi nagy Francia lagzik (2014), és a második rész (2019)

Miután a rendkívül előkelő és vallásos Verneuil család két lánya összeházasodott két más vallású férfival, a helyzet nem kis fejtörést okozott a "klán" idősebb tagjainak. A történet ezzel azonban még nem ért véget, hiszen további ellentétek és bonyodalmak fokozzák a helyzetet.

UNCHARTED
Eredeti cím: Uncharted
Műfaj: akció, kaland
Rendező: Ruben Fleischer, Travis Knight
Szereplők: Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Antonio Banderas
Játékidő:
Bemutató: 2022. Február 10.

Készülő amerikai akció-kalandfilm, melyet Rafe Judkins, Art Marcum és Matt Holloway forgatókönyvéből Ruben Fleischer rendezett, Judkins története alapján. A Naughty Dog által készített azonos nevű videójátékok eredettörténetét és előzményét mutatja be. A főszerepben Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Ali, Tati Gabrielle és Antonio Banderas látható.
A projekt rendezésére eredetileg több rendezőt, David O. Russellt, Neil Burgert, Seth Gordont, Shawn Levyt, Dan Trachtenberget és Travis Knightot is szerződtettek, míg Nathan Drake szerepére Nathan Filliont, Chris Prattet és Wahlberget szemelték ki. Később kiderült, hogy a film Nathan Drake eredettörténete lesz, a főszerepet 2017 májusában kapta meg Holland, a forgatás pedig 2020 júliusában kezdődik.
Az Uncharted a tervek szerint 2022. február 18-án kerül a mozikba az Amerikai Egyesült Államokban a Sony Pictures Releasing forgalmazásában, IMAX 3D, RealD 3D és Dolby Cinema változatban.

A híres felfedező, Sir Francis Drake leszármazottja leleplezi, hogy hol található a legendás El Dorado. Mentora és egy ambiciózus újságíró segítségével mindent megtesz, hogy felfedje a hely titkait, miközben megpróbálja túlélni kalózok, zsoldosok és egy különleges ellenség támadását.

Marketing - 2020 májusában a Sony promóciós partnerséget kötött a Hyundai Motor Grouppal, hogy a filmben bemutassák új modelljeiket és technológiáikat. 2021 májusában egy be nem jelentett kedvcsináló felkerült a Sony egyik promóciós videójába a YouTube-on. A felvételen Tom Holland és Mark Wahlberg látható Nathan Drake és Victor Sullivan szerepében, amint öltönyben és nyakkendőben vesznek részt egy rendezvényen. 2021 októberében debütált az interneten a film első előzetese.

Bemutató - Az Uncharted a tervek szerint 2022. február 18-án kerül a mozikba az Egyesült Államokban a Sony Pictures Releasing forgalmazásában, IMAX 3D, RealD 3D és Dolby Cinema változatban. A film eredetileg 2016. június 10-én került volna a mozikba, de 2017. június 30-ra halasztották. A filmet később Travis Knight távozása után 2020. december 18-ra, majd 2021. március 5-re csúsztatták. A COVID-19 világjárvány miatt 2021. október 8-ra halasztották. Ezután 2021. július 16-ra, utána pedig 2022. február 11-re, majd a következő hétre helyezték át.
2021 áprilisában a Sony szerződést kötött a Netflixszel és a The Walt Disney Companyval a 2022-2026 közötti filmek – köztük az Uncharted – streaming-jogairól.

VEGYÉL EL
Eredeti cím: Marry Me
Műfaj: 
vígjáték, zenés, romantikus
Rendező: Kat Coiro
Szereplők: Jennifer Lopez, Owen Wilson, John Bradley, Michelle Buteau
Játékidő: 112 perc
Bemutató: 2022. Február 10.

A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról.
Kat Valdez a világ legszexibb és legbefolyásosabb celeb-párjának a fele, a társa a menő új szupersztár, Bastian. Miközben Kat és Bastian kikerülhetetlen slágere, a „Marry Me” a slágerlisták csúcsára tör, az előadók a rajongók előtt készülnek egybekelni egy olyan szertartáson, melyet számos platformon élőben sztrímelnek majd.
Erre a koncertre rángatja el a lánya és a legjobb barátnője az elvált gimnáziumi matektanárt, Charlie Gilbertet. Amikor Kat pár pillanattal a szertartás előtt megtudja, hogy Bastian megcsalta az asszisztensével, az élete balra fordul, összeomlik a színpadon, kétkedni kezd a szerelemben, az igazságban és a hűségben. Ahogy habkönnyű világának szappanbuborékja szétpattan, tekintete találkozik egy idegenével - egy arccal a tömegben.
Ha az, amit jól ismersz, cserben hagy, talán az a válasz, amit nem ismersz, így az ihletett őrület egy pillanatában Kat úgy dönt, hogy összeházasodik Charlie-val. És ami impulzív reakcióként indul, lassanként váratlan szerelemmé fejlődik. Ám amint a különféle erők arra szövetkeznek, hogy szétválasszák őket, felvetődik az alapvető kérdés: vajon képes-e két ember, akik ennyire különböző világokból jönnek, áthidalni a kettejük közti szakadékot, és vajon tudnak-e olyan helyet teremteni közösen, ahová mindketten tartoznak?

2022. FEBRUÁR 14-20.

BLACKLIGHT
Eredeti cím: Blacklight
Műfaj: akció, thriller
Rendező: Mark Williams
Szereplők: Liam Neeson, Aidan Quinn, Taylor John Smith, Tim Draxl
Játékidő: 108 perc
Bemutató: 2022. Február 17.

Egy hamarosan megjelenő amerikai akciófilm , amelyet Nick May írt és Mark Williams rendezett. A film főszereplője Liam Neeson. A Blacklight a tervekszerint 2022. február 11-én jelenik meg az Egyesült Államokban az Open Road Films és a Briarcliff Entertainment gondozásában.

Az FBI- könyvekben szereplő problémás javító feladata, hogy kirángassa a titkos ügynököket a veszélyes helyzetekből.

DOG
Eredeti cím: Dog
Műfaj: animációs, vígjáték, családi
Rendező: Reid Carolin, Channing Tatum
Szereplők: Channing Tatum, Jane Adams, Ronnie Gene Blevins, Cayden Boyd
Játékidő: 90 perc
Bemutató: 2022. Február 17.

Egy hamarosan megjelenő amerikai vígjáték , amelyet Channing Tatum és Reid Carolin rendez. A film főszereplője Tatum, Jane Adams, Kevin Nash, Q'orianka Kilcher, Ethan Suplee, Emmy Raver-Lampman és Bill Burr.
A filmet 2022. február 18-án mutatják be az Egyesült Államokban a United Artists Releasing gondozásában.

Az amerikai hadsereg őrmestere, Briggs feladata, hogy Lulut, egy belga malinois katonai munkakutyát vigye le a Csendes-óceán partjáról a washingtoni Lewis–McChord közös bázisról az arizonai Nogalesbe , hogy időben részt vegyen felvezetője temetésén.

HALÁL A NÍLUSON
Eredeti cím: Death on the Nile
Műfaj: 
bűnügyi, dráma, misztikus
Rendező: Kenneth Branagh
Szereplők: Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Gal Gadot
Játékidő: 126 perc
Bemutató: 2022. Február 17.

Brit-amerikai bűnügyi-thriller, melyet Kenneth Branagh rendezett és Michael Green írt, Agatha Christie 1937-es azonos című regénye alapján. A Branagh, Ridley Scott, Simon Kinberg, Judy Hofflund, Mark Gordon és Kevin J. Walsh által készített film a 2017-es Gyilkosság az Orient expresszen folytatása, a főszerepben Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders és Letitia Wright látható.
A filmet 2022. február 11-én mutatja be a 20th Century Studios. Az eredeti, 2020. októberi megjelenési dátum óta a COVID-19 világjárvány miatt többször elhalasztották a bemutatót.

Hercule Poirot épp a szabadságát tölti a Níluson, amikor egy fiatal tehetős örökösnőt, az elbűvölő szépségű és intelligens Linnet Ridgewayt meggyilkolják a Karnak folyami hajón. A fő gyanúsított az áldozat régi barátnője, Jacqueline de Bellefort, aki bosszút esküdött, amiért Linnet elcsábította korábbi jegyesét, Simon Doyle-t, aki elhagyta őt a nőért. A gyanút csak még inkább tetézi, hogy a Linnet halálát megelőző éjszaka Jacqueline rálőtt egykori szerelmére, és hetek óta zaklatta és követte az ifjú párt. Ráadásul Mrs. Doyle napokkal korábban már felkereste Poirot-ot, hogy próbáljon meg hatni Jacqueline-ra, de a bosszúszomjas nő tántoríthatatlannak bizonyult, és nem tett le arról, hogy valamiként megtorolja az őt ért sérelmeket. Ugyanakkor nem áll gyanú felett a házaspár vagyonkezelője, Andrew Pennington és a rejtélyes Mr. Fanthorp sem... A Poirot-nak minden szakértelmét be kell vetnie, hogy megtalálja a gyilkost.

Bemutató - Miután a Covid-19 világjárvány és egyéb problémák miatt többször elhalasztották, a Halál a Níluson a tervek szerint 2022. február 11-én kerül az Amerikai Egyesült Államok mozijaiba a Walt Disney Studios Motion Pictures kiadásában, a 20th Century Studios kiadó forgalmazásában.

Jövő - Az Associated Pressnek 2017 decemberében adott interjújában Branagh arról beszélt, hogy a Halál a Níluson adaptációját úgy dolgozza ki, hogy további filmek is követhetik, és ezzel egy új „filmes univerzumot” hozhat létre a Christie-filmekből.

MÁGIKUS ÁLLATOK ISKOLÁJA
Eredeti cím: Die Schule der magischen Tiere/The School of the Magical Animals
Műfaj: családi
Rendező: Gregor Schnitzler
Szereplők: Leonard Conrads, Emilia Maier, Loris Sichrovsky
Játékidő: 93 perc
Bemutató: 2022. Február 17.

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idanak különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni. Ő és Benni - a fiú, akiről osztálytársai tudomást sem akarnak venni - az elsők az osztályban, akik mágikus állatokat kapnak.

2022. FEBRUÁR 21-27.

BELFAST
Eredeti cím: 
Belfast
Műfaj: dráma
Rendező: Kenneth Branagh
Szereplők: Caitriona Balfe, Judi Dench, Jamie Dornan, Jude Hill
Játékidő: 98 perc
Bemutató: 2022. Február 24.

2021-es brit-ír fekete-fehér felnőtt korú vígjáték-drámafilm , amelyet Kenneth Branagh írt és rendezett. A film főszereplői Caitríona Balfe , Judi Dench , Jamie Dornan , Ciarán Hinds , Colin Morgan és az újonc Jude Hill. A film, amely Branagh már le, mint ő „legszemélyesebb film”, középpontjában egy fiatal fiú gyerekkori közepette a felfordulás a Belfast , Észak-Írország , az 1960-as. Belfast világpremierje a 48. Telluride Filmfesztiválon volt 2021. szeptember 2 -án, a tervek szerint 2021. november 12 -én jelenik meg az Egyesült Államokban, majd 2022. február 25 -én az Egyesült Királyságban.

A humoros, érzelmes és markánsan személyes történet egy fiú gyermekkorának krónikája a hatvanas évek végéről a címbéli város zűrzavarában.

KIS LECKE A SZERELEMRŐL
Eredeti cím: Petite leçon d'amour / A Little Lesson In Love
Műfaj: vígjáték, romantikus
Rendező: Eve Deboise
Szereplők: Pierre Deladonchamps, Laetitia Dosch, Lorette Nyssen
Játékidő: 86 perc
Bemutató: 2022. Február 24.

Julie és Mathieu megismerkedésük után nem sokkal közös útra indulnak. Meg akarják akadályozni Mathieu tanítványát, aki megtalált egy nyugtalanító szerelmes levelet, nehogy valami butaságot csináljon. Mathieu kis autójában utaznak, és folyton hajba kapnak valamin. De ahogy közös kalandjaik során egyre többet megtudnak egymásról, egyre elválaszthatatlanabbá válnak.

LICORICE PIZZA
Eredeti cím: Licorice Pizza
Műfaj: vígjáték, dráma, romantikus
Rendező: Paul Thomas Anderson
Szereplők: Bradley Cooper, Joseph Cross, Emma Dumont, Skyler Gisondo
Játékidő: 133 perc
Bemutató: 2022. Február 24.

2021 -ben bemutatott amerikai komédia-dráma , amelyet Paul Thomas Anderson írt és rendezett, aki egyben a film egyik producere és operatőrje is. A film főszereplője Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn , Tom Waits, Bradley Cooper és Benny Safdie.
A Licorice Pizza- t az Egyesült Államokban 2021. november 26-án mutatták be a kiválasztott mozikban, és 2021. december 25-én mutatják be széles körben. A film elismerést kapott a kritikusoktól, és három díjat kapott a National Board of Review-tól , köztük a legjobb díjat. Film . Az Amerikai Filmintézet 2021 legjobb filmjei közé is választotta, és négy jelölést kapott a 79. Golden Globe Awards-on , köztük a legjobb film – musical vagy vígjáték , valamint nyolc jelölést a 27. Kritikusok Choice Awards-on , köztük a legjobb díjat.

Az 1970-es években, a San Fernando Valley-ben játszódó film egy középiskolás diákot követ, aki egyben sikeres gyerekszínész is, de ha valami történik, valamit meg kell valósítania, különben...

SZÖRNYVIADAL
Eredeti cím: Rumble
Műfaj: 
animációs, vígjáték, családi
Rendező: Hamish Grieve
Szereplők: Will Arnett, Terry Crews, Tony Danza, Carlos Gómez
Játékidő: 104 perc
Bemutató: 2022. Február 24.

Egy világban, ahol gigászi szörnyetegek csapnak össze a szorítóban, hogy nézők millióit kápráztassák el, Steve, a még tinédzser korban járó, de hatalmas termetű szörny arról álmodik, hogy apja nyomdokaiba lépve ő is profi pankrátorrá váljon. Azonban nem éri be ennyivel, ha legendás harcossá akar válni, le kell győznie egy igazi behemótot, a regnáló bajnokot, ami azonban cseppet sem lesz könnyű feladat. Steve ember barátai segítségével, beleértve a szörny pankrátor edzőt, Winnie-t, belekezd élete nagy kalandjába, hogy feljusson a csúcsra, de már a kezdetektől nyilvánvaló, hogy az igazán nagy kihívások ott hevernek épp az orra előtt.

THE FOOD CLUB
Eredeti cím: Madklubben/The Food Club
Műfaj: 
vígjáték, dráma
Rendező: Barbara Topsøe-Rothenborg
Szereplők: Stina Ekblad, Teresa Fiorentino, Karoline Hamm, Troels Lyby
Játékidő: 98 perc
Bemutató: 2022. Február 24.

Három barátnő története, akik már általános iskolás koruk óta ismerik egymást. Az élet teljesen más utat jelölt ki mindegyikük számára. Már mindhárman életük őszén járnak, ugyanakkor úgy érzik, hogy az időskor még mindig kíméletlen velük. Marie-t karácsonykor elhagyja a férfje, egy boldog és harmonikus család teljesen összeomlik. Berling, aki továbbra is próbálja letagadni életkorát, a mai napig pártában maradt, továbbra is a szabad életet tartja szem előtt, lányával azonban meglehetősen viharos a kapcsolata. Vanja képtelen túllépni férje halálán, ugyanakkor próbálja újra felépíteni az életét. Mind a hárman megpróbálnak változtatni valamin, ehhez azonban a barátságukat is szorosabbra kell fonniuk.