Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


James Cameron: Ha nem lesz siker az Avatar 2, nem készül több folytatás

James Cameron csak akkor készíti el a negyedik és az ötödik részt, ha kellő pénzt termel az Avatar 2-3.

Nyolc év várakozás után idén végre megkezdődött az Avatar 2 és az Avatar 3 forgatása, de már a következő két rész forgatókönyve is kész, sőt, mind a négy produkció már premierdátumot is kapott. Bár a korábbi hírek szerint ezek a filmek egy egész és kerek sztorit alkotnak, úgy tűnik, talán mégsem pontosan ez a helyzet. Legalábbis erre következtethetünk James Cameron új interjújából, melyben egyebek mellett azt is megpedzegette, hogy ha nem hoz elég pénzt a következő két rész, akkor nem áll neki a negyedik és az ötödik epizód forgatásának. Ami annak fényében, hogy a négy film tervezett költségvetése marketing nélkül 1 milliárd dollár, logikusnak tűnik.

"Nézzünk szembe a tényekkel, ha az Avatar 2 és 3 nem termel elég bevételt, nem készül el a 4. és az 5. rész.  Teljesen különálló epizódokról beszélünk. Öt filmen átível egyfajta meta narratíva, de tökéletesen megállják a helyüket önmagukban is, ellentétben például A Gyűrűk ura trilógiával" - mondta.

Arra, hogy ne lenne siker a következő két Avatar-film, elég kicsi az esély. A 2009-es első rész máig minden idők legnagyobb bevételű filmje a maga 2,78 milliárd dollárjával. Ilyen hatalmas bevétel mellett inkább az meglepő, hogy a folytatásra ennyit évet kellett várni.
A Sigourney Weaver, Kate Winslet, Zoe Saldana és Sam Worthington főszereplésével készülő Avatar 2  2020. december 18-án, míg a harmadik epizód 2021. december 17-én kerül a mozikba.

2017. NOVEMBER 29.