Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tavaly bemutatott A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja-ral tovább folytatódott a Karib-tenger kalózai franchise lassú haldoklása: az amerikai nézők immár úgy néz ki, teljesen elvesztették az érdeklődésüket a sorozat iránt, és a 230 milliós büdzséből készült filmet egyedül tengerentúli bevételek mentettél meg a totális csődtől, arról nem is beszélve, hogy a kritikusok a sárba tiporták a filmet.
Ettől függetlenül azonban egy 5 film alatt 4,5 milliárd dollárt termelt franchise-tól beszélünk, – amiben a valószínűleg ennek a többszörösére rúgó merchandise bevételek nincsenek is benne -, amit a Disney-nek esze ágában sincs szögre akasztani, és minden jel arra mutat, hogy reboot-olni szeretné az egész franchise-ot.

A Deadline információ szerint az egeres stúdió már meg is kezdte a tárgyalásokat Rhett Reese és Paul Wernick forgatókönyvírókkal, akik a Deadpool 1-2-őt, valamint a Zombieland-et is készítették jelen pillanatban ők az egyik legkeresettebb írópáros Hollywood-ban.

A Karib-tenger kalózai sorozat kezdeti sikereiben jókora szerepe volt a Johnny Depp által megformált Jack Sparrow kapitánynak, ám a karakter időközben elég unalmassá és egysíkúvá vált. Ráadásul a forgatásokon is gyakran problémás Depp-et Amber Heard, az ex-neje elég komoly vádakkal illette a válásukat követően, és ha figyelembe vesszük, hogy hogyan bánt a stúdió James Gunn-nal pár évtizedes tweet miatt, nem igazán teheti meg, hogy Johnny Depp-pel tovább dolgozzon.
Depp távozása jókora anyagi terhet is levenne a stúdió válláról, hiszen a színész gyakorlatilag rommá kereste magát a sorozaton, egyes források szerint a szerződése szerint a 20 milliós fix gázsi mellé még a film nyereségének a 20%-át is zsebre tette, amivel további súlyos tízmilliókat szakított le a stúdió hasznából – filmenként.

Hivatalosan természetesen még senki sem erősítette meg, hogy az írókkal való tárgyalás egészen konkrétan a reboot-ról szól, ám minden arra utal, hogy ez lenne a logikus lépés a stúdió részéről.

2018. DECEMBER 3.