Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LITTLE MIX - LM5: THE TOUR - A FILM - 2020

Eredeti Cím: Little Mix: LM5 - The Tour Film
Műfaj: zenés, koncert
Rendező: Laurence Warder
Szereplők: Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall

Bemutató: Elhalasztva...

A Little Mix korunk leghíresebb lánybandája. Több mint 50 millió lemezt adtak el világszerte, a Spotify-on több mint 17 millió hallgatójuk van, YouTube nézettségük a 3 milliárdot is felülmúlja.
Ötödik albumjuk, az “LM5” kiadását követően Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock valamint Jade Thirlwall európai turnéra indultak „LM5 The Tour” címmel 2019 folyamán, mely során Európa több mint negyven koncertcsarnokát látogatták meg Spanyolországot, Olaszországot, Németországot, Hollandiát, Belgiumot, Franciaországot, az Egyesült Királyságot és Írországot érintve. Több mint 400,000 jegyet adtak el, beleértve öt teltházat Londonban!
Ezt a filmet az utolsó londoni fellépésük során forgatták az ikonikus 02 Arena-ban. Pályafutások teljes egészét lefedő zenei felhozatalt tudhat magának e produkció, bele értve olyan toplistás számokat, mint a ‘Shout Out to My Ex’, ‘Woman Like Me’, ‘Wings’ és ‘Touch’ melyeket több mint 15,000 fős nézősereglet előtt adtak elő.
 film továbbá olyan meglepetés fellépőkkel is szolgál a londoni fellépésről, mint a legenda Stormzy a ’Power’ zeneszámnál, vagy a zenekar régi partnere Kamille a ’More Than Words’-nél.
Készülj fel a koncertre, mely eddig még soha nem látott módokon ünnepli meg a nők felemelkedését!

355 - 2022

Eredeti Cím: The 355
Műfaj: akció, thriller
Rendező: Simon Kinberg
Szereplők: Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong'o, Edgar Ramirez, Sebastian Stan
Bemutató: Elhalasztva...

A Deadpool producere és az X-Men: Sötét Főnix rendezője, Simon Kinberg lebilincselően izgalmas akció-thrillerje olyan világsztárokat vonultat fel, mint Penélope Cruz, Jessica Chastain, Diane Kruger, Sebastian Stan, Lupita Nyong'o és Édgar Ramírez.

Amikor egy szigorúan titkos fegyver egy zsoldos kezébe kerül, Mason "Mace" Brown CIA-ügynöknek össze kell fognia egy rivális német ügynökkel, Marie-val, az MI6 egykori tagjával, Khadijah-val, egy kimagasló képességű számítógépguruval, valamint egy kolumbiai pszichológussal, Gracielával, hogy együtt vegyenek részt egy igen veszélyes küldetésen, melynek célja, hogy visszaszerezzék a fegyvert. Ehhez azonban egy lépéssel Li Mi Sheng, egy rejtélyes nő előtt kell járniuk, aki minden lépésüket árgus szemekkel figyeli. A több kontinensen átívelő akció a párizsi kávéházaktól Marokkó piacain át Shanghaj fényűző világán keresztül vezet, a tét pedig még az életüknél is nagyobb: a világ megmentése.

Érdekességek

¤ A film szereplőgárdájában két Oscar-díjas (Penélope Cruz és Lupita Nyong'o) és egy Oscar-jelölt színésznő (Jessica Chastain) is helyet kapott.
¤ Sebastian Stan és Jessica Chastain ismét együtt állt a kamerák elé. Első közös filmjük a 2015-ös Mentőexpedíció volt.
¤ Ez Jessica Chastain és Edgar Ramirez második közös filmje a 2012-es Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza (2012) után.
¤ A film forgatása 2019. júliusában kezdődött meg. A forgatási helyszínek között szerepelt Párizs, Marokkó és London is.
¤ A film egyik főszerepét eredetileg Marion Cotillard alakította volna, azonban 2019 májusában hivatalossá vált, hogy a színésznő mégsem vállalja a szereplést. Ugyanekkor derült ki, hogy Sebastien Stan és Édgar Ramírez is csatlakozott a stábhoz.
¤ A 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon komoly licitháború dúlt a észak-amerikai forgalmazás jogaiért a Global Road Entertainment, az Amazon Studios és a Universal Pictures között. Végül az utóbbi lett a befutó a maga 20 millió dolláros ajánlatával.
¤ Jessica Chastain a főszerep mellett producerként is kivette a részét a munkálatokból.
¤ A film ötletét Jessica Chastain maga vetette fel Simon Kinberg rendezőnek, amíg együtt forgatták az X-Men: Sötét Főnixet. Chastain egy olyan kémfilmet képzelt el, mely a Mission Impossible és a James Bond-franchise produkcióit idézi, női főszereplőkkel.

AZ ÖRDÖG A RÉSZLETEKBEN - 2021

Eredeti Cím: The Little Things
Műfaj: bűnügyi, dráma, thriller
Rendező: John Lee Hancock
Szereplők: Chris Bauer, Jared Leto, Rami Malek, Natalie Morales, Sofia Vassilieva, Denzel Washington
Bemutató: Elhalasztva...

Az Oscar-díjas A szív bajnokai díjnyertes író-rendezője, John Lee Hancock új filmjét olyan Oscar-díjas világsztárokkal forgatta, mint Denzel Washington, Jared Leto és Rami Malek, míg a további szerepeket Tom Hughes, Jason James Richter, Sofia Vassilieva és Terry Kinney alakítják. A film zenéjét A remény rabjai ikonikus zeneszerzője, az Oscar- és Golden Globe-jelölt, BAFTA- és Emmy-díjas Thomas Newman írta. A Warner Bros. égisze alatt készült lebilincselő thriller az Intercom forgalmazásában 2021-ben a magyarországi mozikban.

Deke (Denzel Washington) egy kiégett Kern megyei seriffhelyettes, aki szövetkezik az LASD kiváló nyomozójával, Baxterrel (Rami Malek), hogy együttes erővel kézre kerítsenek egy vérszomjas sorozatgyilkos, aki sorra szedi az áldozatait. Deke 'szaglása' az apró jelekre kísértetiesen pontosnak bizonyul, azonban úgy tűnik, a nyomozás sikerességéhez kénytelen megkerülni néhány erkölcsi szabályt, ami Baxtert morális dilemmába sodorja. Deke-nek nem csak az ügy részleteit kell feltárnia, de el kell számolni saját, sötét múltbéli titkával is.

Érdekességek

¤ A film összbevétele 17 200 000 dollár volt (imdb.com).
¤ A film rendezője, John Lee Hancock kilenc évvel legutóbbi forgatókönyve után ragadott ismét tollat.
¤ 2019 márciusában jelentették be hivatalosan, hogy John Lee Hancock új filmjének főszerepét a két Oscar-díjas Denzel Washington alakítja.
¤ A film forgatása 2019. szeptember 2-án kezdődött meg Los Angelesben, Kaliforniában. A munkálatok 2019 decemberében értek véget.
¤ A film zenéjét az a Thomas Newman szerezte, aki A remény rabjai zenéjét is írta. Newman a szakma egyik legelismertebb alakja, akit pályája során BAFTA- és Emmy-díjjal is kitüntettek, valamit jelölték Golden Globe- és Oscar-díjra is.
× A film főszerepeit három Oscar-díjas színész alakítja, név szerint Denzel Washington, Jared Leto és Rami Malek.

A BESZÉD - 2020

Eredeti cím: Le discours
Műfaj: vígjáték
Rendező: Laurent Tirard
Szereplők: Sara Giraudeau, Kyan Khojandi, Benjamin Lavernhe, Julia Piaton, Sébastien Chassagne
Bemuató: Elhalasztva...

A beszéd az év francia vígjáték meglepetése. Intelligens humora, váratlan fordulatai és vizuális megoldásai biztosan sokáig velünk maradnak.

A 35 éves Adrien éppen halálra unja magát a családi vacsorán: ma este is minden ugyanúgy történik, ahogy a megelőző ezer alkalommal. Unalma váratlanul pánikba fordul át, amikor leendő sógora felkéri, hogy tartson beszédet közelgő esküvőjükön. Adrien nincs olyan állapotban, hogy esküvői beszédet tartson. Barátnője nemrég szakított vele, őt pedig csak az érdekli, hogy visszaszerezze.

AZ ÖRÖKBEFOGADÁS - 2020

Eredeti cím: Nowhere Special
Műfaj: dráma
Rendező: Uberto Pasolini
Szereplők: Bernadette Brown, Chris Corrigan, Valene Kane, Daniel Lamont, Louise Mathews, James Norton, Valerie O'Connor, Eileen O'Higgins

Bemutató: Elhalasztva...

Miután felesége belehalt a szülésbe, John egyedül neveli 3 éves kisfiát. A férfit azonban rövidesen újabb csapás éri, az orvosok csupán néhány hónapot jósolnak neki, így John egyre elszántabban próbál nevelőszülőket találni fia számára.

SZUPERNÓVA - 2020

Eredeti cím: Supernova
Műfaj: dráma, romantikus
Rendező: Harry Macqueen
Szereplők: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter MacQueen, John Alan Roberts, Sarah Woodward

Bemutató: Elhalasztva...

A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve meglátogassák családjukat, barátaikat és a múltjuk fontos helyszíneit. Ez a nagy utazás lehet, hogy sok mindentől a búcsút jelenti. Az együtt töltött idő a legfontosabb, ami még megmaradt számukra.

Érdekességek

¤ A film összbevétele 269 924 dollár volt (imdb.com).
¤ A film stábjában számos díjnyertes művész található, beleértve mások mellett az Oscar-díjas Colin Firth-t, az Oscar-jelölt Stanley Tuccit, illetve a szintén Oscar-díjra jelölt operatőrt, Dick Pope-ot.
¤ A Supernova egy "mélyen romantikus, modern szerelmes történet", nyilatkozta a rendező, Harry Macqueen a Variety-nek adott interjújában.
¤ Ez Harry Macqueen második egészestés filmje a pazar kritikai fogadtatású 2014-es Hinterland című rendezése után.
¤ 2019. októberében jelentették be hivatalosan, hogy a film főszerepeit Colin Firth és Stanley Tucci alakítják majd.
¤ A film döntő részét Cumbriában, az Egyesült Királyságban forgatták.
¤ A film világpremierje 2020. szeptember 22-én volt a San Sebatián Nemzetközi Filmfesztiválon.

BERLIN ALEXANDERPLATZ - 2020

Eredeti cím: Berlin, Alexanderplatz
Műfaj: dráma
Rendező: Burhan Qurbani
Szereplők: Welket Bungué, Jella Haase, Joachim Król, Annabelle Mandeng, Albrecht Schuch, Nils Verkooijen, Martin Wuttke

Bemutató: Elhalasztva...

Alfred Döblin 1929-ben megjelent regényéből korábban Rainer Werner Fassbinder készített nagyszabású tévésorozatot. Burhan Qurbani rendező (Ifjak és erősek) most teljes egészében aktualizálta és újraértelmezte a történetet: a Berlin, Alexanderplatz feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozi. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-beli alakításáért megosztva nyerte el a német Oscar díjnak is nevezett Lola-díjat 2020 tavaszán.

Francis hajón menekült Afrikából Európába, az utazást társai közül csak ő élte túl. Megfogadja, hogy jó és becsületes életet teremt magának, azonban papírok nélkül nincs sok lehetősége Berlinben boldogulni. Megismerkedik Reinholddal, aki lehetőséget lát a céltudatos férfiben, és maga mellé veszi, hogy a kétes ügyleteiben segédkezzen. Francis egyre mélyebbre süllyed a drogbárók, prostituáltak és a bűn világába, már csak egy esélye maradt, hogy a fogadalmát megtartsa.

Érdekességek

¤ A film összbevétele 254 468 dollár volt (imdb.com).
¤ Burhan Qurbani hat évvel az előző filmje, az Ifjak és erősek után tért vissza a rendezői székbe.
¤ Ez a film Alfred Döblin regényének második adaptációja Rainer Werner Fassbinder tévésorozata után.
¤ A film Alfred Döblin azonos című 1929-es regényén alapszik.
¤ A film a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon versenyben volt az Arany Medve-díjért.
¤ A filmet nem fogadták túl lelkesen a kritikusok. A Berlin, Alexanderplatz jelenleg mindössze 20 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. szeptember).

DAU. NATASHA - 2020

Eredeti cím: DAU. Natasha
Műfaj: dráma
Rendező: Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel
Szereplők: Vladimir Azhippo, Natalia Berezhnaya, Alexei Blinov, Alexandr Bozhik, Olga Shkabarnya

Bemutató: Elhalasztva...

A DAU. a filmtörténet talán legambiciózusabb művészeti projektje. Ilja Krzsanovszkij rendező a 2000-es évek közepén az ukrajnai Harkovban egy szinte városnyi díszletben teremtette újra annak a titkos szovjet kutatóintézetnek a hiteles mását, amelyben a Nobel-díjas orosz fizikus, Lev Landau (1908–1968) dolgozott. Több mint négyszázan választották az ukrán jelen helyett a szovjet hatvanas éveket, és költöztek be ide, hogy a nap 24 órájában a meghatározott karakterekben éljék az életüket. A két éven át tartó kísérlet során a rendező folyamatosan 35 mm-es kamerákkal forgatott, az előre kitalált történeteket a szereplők viszonyai alakították. A 700 órányi filmanyagból az első bemutatott játékfilm a DAU. Natasa, mely a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjat nyert.

Natasa egy titkos szovjet kutatóintézet kantinját vezeti. Minden este berúg, undokul bánik a beosztottjával, Olgával. Egy este lefekszik egy francia kutatóval, aki vendégségbe érkezett az intézetbe, emiatt másnap megkínozza és együttműködésre kényszeríti a titkosszolgálat. A film radikális és provokatív mese az erőszakról.

Érdekességek

¤ A film a Berlini Filmfesztiválon elnyerte az Ezüst Medve-díjat.
¤ A film forgatása 15 évet vett igénybe. A rendező közel 70 órányi nyersanyagot forgatott le több száz szereplővel.