Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


03. Heti Premier Filmek

A bőrömben (2018)
A bőrömben Eredeti cím Farming
Műfaj brit feliratos dráma
Rendező Adewale Akinnuoye-Agbaje
Szereplők Kate Beckinsale, Gugu Mbatha-Raw, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jaime Winstone, Damson Idris
Játékidő 101 perc
Bemutató 2020. Január 16.

Az író-rendező Adewale Akinnouye-Agbaje saját gyermekkorát dolgozza fel művében. Egy fiatal nigériai gyermek története a film, akit szülei örökbe adnak egy brit családnak egy jobb jövő reményében. 

Az 1960-as és ´80-as évek között több ezer nigériai gyermeket adtak ´nevelésbe´ fehér munkásosztálybeli családokhoz Nagy-Britanniában. Ez a film egyikük igaz története. Enitan kisgyermekként kerül a Carpenter családhoz. Nevelő anyjával sosem alakul ki az igazi szülő-gyermek kapcsolat, a fiú sem gyerekként sem tinédzserként nem találja helyét a világban, a környezetéből felé áradó harag és megvetés hatására pedig nem csak saját magát kezdi el gyűlölni, hanem minden embert. Amikor belép egy, a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető skinhead csoportba, az élete gyökeres fordulatot vesz.

Amanda (2018)
Amanda Eredeti cím Amanda
Műfaj francia dráma
Rendező Mikhaël Hers
Szereplők Isaure Multrier, Ophélia Kolb, Marianne Basler, Jonathan Cohen, Vincent Lacoste, Stacy Martin
Játékidő 107 perc
Bemutató 2020. Január 16.

A francia rendező Mikhaël Hers filmjének világpremierje a 2018-as ’A’ kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol a rendező Magic Lantern-díjat kapott. Ezt követően a szintén ’A’ kategóriás Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon versenyzett a film, s elnyerte a fesztivál nagydíját és a legjobb forgatókönyvért járó díjat. Az alkotást két kategóriában jelölték a Francia Filmakadémia César-díjára (legjobb színész, legjobb zene). A filmben kiemelkedő alakítást nyújt a főszereplő Vincent Lacoste (Egy szobalány naplója, Egy ágyban Victoriával, Így jártam a mostohámmal, Bocsáss meg kedvesem) és az Amandát játszó gyerekszínész, Isaure Multrier. Mellettük többek között szerepel a filmben Stacy Martin (A nimfomániás, A világ összes pénze, Taj Mahal) is.

A huszonéves David Párizsban él, bedolgozik egy airbnb lakásban, parkokban kertészkedik, és segít nővérének, Sandrine-nak, aki egyedül neveli a hétéves Amandát. Mindeközben románc bontakozik ki közte és Lena, egy zongorista lány között. A gondtalan hétköznapok azonban egyszeriben véget érnek, amikor egy parkban terrormerényletet hajtanak végre, amely során Sandrine meghal, Lena pedig megsebesül. Davidra hirtelen rászakad a gyász és a felelősség. Egyedül kell megbirkóznia a fájdalommal, gondoskodnia a kis Amandáról, valamint ápolni Lena lelkét. Korábbi életét elveszíti, az élet azonban nem áll meg, a veszteségekkel együtt is élnie kell a mindennapokat, amely új boldogságot és örömöt is tartogat a számára.

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk (2020)
Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk Eredeti cím Bad Boys for Life
Műfaj amerikai bűnügyi akció-vígjáték thriller
Rendező Adil El Arbi, Bilall Fallah, Joe Carnahan
Szereplők Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Joe Pantoliano, Kate del Castillo, David Shae, Jennifer Badger, Charles Melton
Játékidő 113 perc
Bemutató 2020. Január 16.

A rosszfiúk rossz fiúk maradnak. A korábbi két Bad Boys film sztárja, Will Smith és Martin Lawrence újra járőrpárba áll, hogy szembeforduljon mindennel, ami rossz, erőszakos, bűnös, vagy jobb kocsija van, mint az övék. Pedig Marcus már a korai nyugdíjra készülő rendőrfelügyelő, Mike pedig az életközépi válsága mélyén dagonyázik. Ez így is maradhatna jó sokáig, ha fel nem bukkanna egy albán zsoldosvezér, akinek egyszer régen elkapták a testvérét. És ez az albán valami különlegeset ígér nekik – és Miami újra a feje tetejére áll.

Dolittle (2020)
Dolittle Eredeti cím Dolittle
Műfaj amerikai családi kaland-vígjáték fantasy
Rendező Stephen Gaghan
Szereplők Robert Downey Jr., Harry Collett, Jessie Buckley, Rami Malek, Selena Gomez, Michael Sheen, John Cena, Marion Cotillard, Carmen Ejogo, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Emma Thompson
Játékidő 102 perc
Bemutató 2020. Január 16.

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött, társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása; régi ellenfelekkel találkozik, és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.

Judy (2019)
Judy Eredeti cím Judy
Műfaj brit életrajzi történelmi romantikus dráma
Rendező Rupert Goold
Szereplők Bella Ramsey, Renée Zellweger, Jessie Buckley, Rufus Sewell, Michael Gambon, Finn Wittrock
Játékidő 118 perc
Bemutató 2020. Január 16.

A Judy Garland kétszeres Oscar-jelölt hollywoodi legenda (Ítélet Nürnbergben, Csillag születik, Találkozunk St. Louis-ban) tragikus életének utolsó hónapjairól szól. A Judy Peter Quilter Tony-díjra jelölt „End of the Rainbow”című színdarabjának filmes adaptációja. Rupert Goold angol színházi rendező filmje szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Telluride Filmfesztivál programjában. A címszerepben az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas Renée Zellweger (Bridget Jones naplója-filmek, Chicago, Hideghegy, A remény bajnoka) nyújt örökre emlékezetes alakítást. Zellwegert már most a 2020-as Oscar-díj legnagyobb esélyesének tartják a legjobb színésznő kategóriában. A Judy további szerepeiben a többszörös díjnyertes ír színésznő, Jessie Buckley (Csernobil), Finn Wittrock (Amerikai Horror Story, A nagy dobás), Rufus Sewell (A mágus, Lovagregény) és Michael Gambon (Gosford Park, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, Harry Potter és a félvér herceg) láthatók.

A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.

Netflix filmek:

A kegyvesztett – Plakát A kegyvesztett (A Fall from Grace)
thriller

Mikor a törvénytisztelő nőt férje meggyilkolásával vádolják, az ügyvédje hamar rájön, milyen hatalmas összeesküvés rejlik a háttérben.

Bemutató:
2020. Január 17.
Játékidő:
120 perc
Rendező:
Tyler Perry
 

Cikkek

Dolittle

2019.12.31

 

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk

2019.12.31