Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új mutánsok (2020)
Eredeti cím: The New Mutants
Műfaj: amerikai akció-horror-sci-fi
Rendező: Josh Boone
Forgatókönyvírók: Josh Boone, Chris Claremont, Knate Lee, Bob McLeod, Dave Cockrum, Len Wein
Producerek: Karen Rosenfelt, Hutch Parker, Simon Kinberg, Lauren Shuler Donner
Szereplők: Antonio Banderas, Alice Braga, Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy, Maisie Williams

Játékidő: 98 perc
Bemutató: 2020. Szeptember 3.

2020-as amerikai horrorfilm, amelyet Josh Boone rendezett. A forgatókönyvet Josh Boone és Knate Lee írták. A producerei Karen Rosenfelt, Lauren Shuler Donner és Simon Kinberg. A főszerepekben Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga és Blu Hunt láthatók. A film zeneszerzője Mark Snow. A film gyártója a 20th Century Studios, a Marvel Entertainment, a Genre Films és a Sunswept Entertainment, forgalmazója a Walt Disney Studios Motion Pictures. Amerikában eredetileg 2018. áprilisában akarták bemutatni, de több módosítás után végül 2020. augusztus 28-án mutatták be a mozikban. Magyarországon 2020. szeptember 3-án mutatják be a mozikban.

Cselekmény: Danielle "Dani" Moonstar egy fiatal sájeni őslakos. Dani apja William elrejti a lányt, mielőtt egy láthatatlan entitás megöli. Dani egy kórházban ébred, amelyet Dr. Cecilia Reyes vezet. Reyes elmondja Daninak, hogy mutáns és azt tanácsolja, hogy maradjon a kórházban, amíg nem tudja irányítani a képességeit. Danit négy fiatal tinédzsernek mutatja be Reyes: Samuel "Sam" Guthrie, Illyana Rasputin, Roberto "Bobby" da Costa és Rahne Sinclair. Reyes mindegyiket kórházba hozta, miután mind tragédiát szenvedtek. Sam egy egész aknát szedett le az apjáról, Roberto halálra égette barátnőjét, Rahne vallásos faluban nevelkedett, ahol boszorkánynak titulálták, Illyana pedig gyermekrabszolga volt. Mindenki mutáns: Roberto manipulálni tudja a napenergiát , Sam sugársebességgel repülhet, Illyana dimenziók közötti varázserővel rendelkezik, Rahne farkassá tud válni. Reyes maga is egy mutáns.

Érdekességek:

 • A filmben eredetileg Jon Hamm alakította volna Nathaniel Essexet (más néven: Mister Sinister), de az újravágás és az utóforgatások után a karakterét teljesen kivágták a filmből.
 • Josh Boone rendező a bevallása alapján óriási X-Men rajongó, és maga is hatalmas képregény gyűjteménnyel rendelkezik.
 • A filmben az eredeti Az új mutánsok csapatának négy tagja is feltűnik, ők: Cannonball, Mirage, Sunspot, Wolfsbane. Ez alól egyedül Magik karaktere képez kivételt.
 • Az Az új mutánsok alkotópárosa, Josh Boone és Knate Lee elmondták, hogy új filmek nyújtottak számukra inspirációt, minta Száll a kakukk fészkére, A ragyogás, a Nulladik óra és a Rémálom az Elm utcában 3.
 • Az Új mutánsok az első különálló X-Men spin-off, és a franchise első szuperhős horrorfilmje.
 • A szintén a 20th Century Fox égisze alatt bemutatott Csillagainkban a hiba után 2014-ben Josh Boone és gyerekkori barátja, Knate Lee egy képregényen kezdett dolgozni, melyhez Chris Claremont és Bill Sienkiewicz Új mutánsok című képregényei nyújtottak inspirációt. A páros kidolgozott egy trilógia tervezetet, melyet megmutattak az X-Men filmek producerének, Simon Kinbergnek, aki nagyon elégedett volt az anyaggal. 2015. májusában a Fox zöld utat adott a projektnek.
 • A film egyes jeleneteit ugyanott, a Medfield Megyei Kórházban, Bostonban forgatták, ahol a Leonardo DiCaprio főszereplésével bemutatott Viharsziget című thrillert.
 • A film eredeti változatának forgatása 2017. július 10-én kezdődött meg Bostonban 'Növekvő fájdalmak' (Growing Pains) munkacímmel, és szeptember 16-án ért véget.
 • 2018. májusában Marily Manson bejelentette, hogy a "Cry Little Sister" című dal feldolgozása is a hivatalos soundtrack részét képezi majd.
 • Josh Boone és a zeneszerző páros, Nate Walcott és Mike Mogis hosszú évek óta alkotótársak, a duó a direktor számos korábbi filmjének szerezte a zenéjét.
 • Az Új mutánsok első előzetesének bemutatása (2017. október) és a premier között több mint két és fél év telt el.
 • A filmet eredetileg már 2018. április 13-án bemutatták volna, de előbb a Deadpool 2 premierje miatt 2019. februárjára, majd augusztusra halasztották. Miután a Disney felvásárolta a Foxot, gyakorlatilag újraforgatták a filmet, mely végül 2020. áprilisában került a mozikba.
 • A rendező, Josh Boone és a forgatókönyvíró, Knate Lee eredetileg trilógiát tervezett, azonban miután a Disney felvásárolta a Foxot, gyakorlatilag eldőlt, hogy nem készül folytatás az Új mutánsokhoz.
 • A Collider-ben megjelent cikk alapján azért csúszott a premier időpontja, mert kb a felét a filmnek újra kellett forgatni. A FOX azt nyilatkozta, erre azért volt szükség, mert még két új karaktert bele akartak építeni a filmbe, ezen kívül nem volt elég félelmetes a tesztvetítések alapján.
Inkább lennék özvegy (2019)
Eredeti cím: Hope Gap
Műfaj: brit romantikus dráma
Rendező: William Nicholson
Forgatókönyvírók: William Nicholson
Producerek: Sarada McDermott, David M. Thompson
Szereplők: Annette Bening, Aiysha Hart, Bill Nighy, Josh O'Connor

Játékidő: 100 perc
Bemutató: 2020. Szeptember 3.

Az évtizedek óta együtt élő házaspár meglátogatja felnőtt fiát. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor a férj váratlanul bejelenti, hogy elhagyja a feleségét. Elszabadulnak az indulatok, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a híres angol fekete humor legjavát...

Érdekességek:

 • A film összbevétele 109 799 dollár volt (imdb.com).
 • William Nicholson az 1997-es Tűzfény óta nem rendezett egészestés mozifilmet.
 • Az Inkább lennék özvegy története a rendező, William Nicholson "The Retreat from Moscow" (Visszatérés Moszkvából) című színművén alapszik.
 • William Nicholson rendező a forgatókönyv megírásakor a saját életéből is merített, ugyanis szülei 33 év házasság után váltak el.
 • A film forgatása 2018. július 10-én kezdődött meg Seafordban, Sussexben.
 • Az Inkább lennék özvegy világpremierje 2019. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
Miután összecsaptunk (2020)
Eredeti cím: After We Collided
Műfaj: amerikai romantikus dráma
Rendező: Anna Todd, Roger Kumble
Forgatókönyvírók: Mario Celaya, Anna Todd
Producerek: Jennifer Gibgot, Courtney Solomon, Anna Todd, Brian Pitt, Mark Canton, Nicolas Chartier
Szereplők: Selma Blair, Josephine Langford, Louise Lombard, Dylan Sprouse, Hero Fiennes Tiffin

Játékidő: 105 perc
Bemutató: 2020. Szeptember 3.

Tessa és Hardin különös kapcsolata válaszúthoz érkezik. A lány ráébred, hogy talán minden hiábavaló volt, és mégsem kellett volna a vonzalomnak engedve mindent feladnia. Egyértelműen vesztesként kerül ki a küzdelemből. Hardin továbbra sem tud semmit felmutatni, egyedül Tessa elvesztésétől kell tartania. Egy dolog biztos csupán, hogy a történtek után semmi sem lesz a régi.
Tessa úgy gondolta, hibáival együtt képes elfogadni Hardint, még a keménysége felett is szemet hunyt, de amikor újabb információk birtokába jut a fiú korábbi tetteiről és kapcsolatuk kialakulásának valódi körülményeiről, elbizonytalanodik. Már egyáltalán nem biztos benne, hogy valóban ismeri a fiút, az élete zavarossá válik, úgy érzi, becsapták. Szeretne mindent hátrahagyni, de nem tud szabadulni az együtt töltött idő emlékeitől. Ugyanakkor abban is biztos, hogy megunta a szószegést, és az előtte álló ígéretes jövőt sem szeretné veszni hagyni. Komolyan fontolóra veszi, hogy kilép a kapcsolatból.
A látszat ellenére Hardin is gyötrődik, talán most először érzi igazán, mekkora hibát követett el. Küzdeni akar a szerelmükért, de kétséges, hogy egy ember valaki vagy valami kedvéért tud-e teljesen szakítani régi énjével.
 A 2019-es nagy sikerű Miután az év egyik legnagyobb meglepetés sikerfilmje lett, 14 millió dolláros költségvetése mellé közel 70 milliós globális bevételt termelt. Alig egy évvel később pedig máris megérkezett a második rész, melyben tovább folytatódik Hardin (Hero Fiennes Tiffin) és Tessa (Josephine Langford) romantikus története. Anna Todd 2014-es bestseller adaptációja Roger Kumble rendezésében 2020 nyarán a Big Bang Media forgalmazásában a magyarországi mozikban. 

Érdekességek:

 • A film két szereplője, Charlie Webber és Louise Lombard is játszott a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot című sorozatban, bár közös jelenetük nem volt.
 • Az első részben Ken Scottot alakító Peter Gallagher nem tért vissza a folytatásban. A szerepét Rob Estes vette át.
 • Az első résszel ellentétben a Miután összecsaptunk R-korhatár (16-os karika) besorolást kapott az Egyesült Államokban. Magyarországon mind a két film '16 éven aluliak számára nem ajánlott' besorolással került a mozikba.
 • A Miután összecsaptunk forgatása 2019. augusztusában zajlott Atlantában, Georgia államban. 
 • 2019 májusában erősítették meg hivatalosan, hogy elkészül a Miután folytatása.
 • Tessa és Harding szerepében Josephine Langford és Hero Fiennes-Tiffin is visszatért a folytatásra.
 • A film ugyanazon a napon, 2020. október 2-án került a mozikba és a VOD-szolgáltatók kínálatába az Egyesült Államokban.
 • A hazánkban is nagy sikerrel vetített 2019-es film, a Miután folytatása.
 • A Miután összecsaptunk Anna Todd azonos című 2014-es regényének adaptációja.
Palm Springs (2020)
Eredeti cím: Palm Springs
Műfaj: amerikai-hong kongi misztikus romantikus vígjáték fantasy
Rendező: Max Barbakow
Forgatókönyvírók: Max Barbakow, Andy Siara
Producerek: Chris Parker, Andy Samberg, Akiva Schaffer, Dylan Sellers, Jorma Taccone
Szereplők: Peter Gallagher, Cristin Milioti, Andy Samberg, J.K. Simmons

Játékidő: 90 perc
Bemutató: 2020. Szeptember 3.

Mit tennél, ha bármit megtehetnél, következmények nélkül? A szakítófélben lévő Nyles (Andy Samberg – Brooklyn 99 – Nemszázas körzet) napról-napra elkíséri barátnőjét egy Palm Springs-i esküvőre. Ugyanarra. Nyles ugyanis időhurokba került, és mindig ugyanaz az egyetlen nap ismétlődik az életében. Az éppen aktuális napon Nyles a menyasszony nővérére, Sarah-ra (Cristin Milioti – Így jártam anyátokkal) hajt, a vendégekkel gyűjtött tapasztalatait kihasználva persze gyorsan egyenesbe is kerül. Ekkor azonban Sarah is belekerül az időhurokba.Az idei év vígjátékszenzációja a Sundance Filmfesztiválon debütált, majd az amerikai bemutatásának pillanatában kultuszfilmmé vált. A Palm Springs meglepő fordulatokkal teli, sokszor nézős romantikus kaland.