Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Notting Hill-i cukrászda: Hogyan lehet egy olyan süteményezőt létrehozni, ahonnan mindenki kicsit boldogabban jön ki? A Notting Hill-i cukrászda három nő története, akiket egy dolog kapcsol össze: végtelen szeretetük a zseniális cukrász, Sarah iránt, aki tragikusan fiatalon életét veszti egy balesetben. Lánya, Clarissa táncosnak készül, de nehezen találja meg az egyensúlyt a felnőttek életében. Isabella, Sarah legjobb barátnője úgy érzi, egyedül képtelen beteljesíteni barátnőjével közös terveit. Mimi, az édesanyja pedig a maga módján, csendesen gyászol. A három különböző korú nő sok súrlódás és nézeteltérés közepette nyitja meg közös cukrászdáját London leghangulatosabb környékén, a Portobello Roadon, de hamar rájönnek, hogy az egymásra figyelés, a kreativitás és a szeretet erejével sokkal többre képesek, mint gondolták. A különleges, ínycsiklandó sütemények illata mellett hamarosan a szerelem is belengi a cukrászdát...
Óriásláb - Családi bevetés: Vannak családok, amelyek egy kicsit vadak...A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül. A szőrős, bozontos, csupaszív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával, és állati jófej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul.Azonban az erdők őrzője, az állatok hatalmasra nőtt védelmezője titokzatos körülmények között eltűnik. Így ismét Óriásláb szuperképességekkel rendelkező fián, Adamen a sor, hogy apukája segítségére siessen. A kalandvágyó kissráchoz ezúttal anyukája, és a vad família állati jóbarátai is csatlakoznak, hogy egy hihetetlenül veszélyes és izgalmakkal teli bevetésen mentsék meg a bajba jutott Óriáslábot, és az alaszkai rezervátum kedves lakóit.
Van Gogh az örökkévalóság kapujában: Vincent van Gogh életének fontos éveit töltötte a franciaországi Arles és Auvers-sur-Oise városokban, amelyek színei, miliője festészetére is nagy hatással volt. A filmből megismerhetjük a festő életének mindennapjait, állandó küzdelmét démonaival és a zsenialitást, amely máig visszaköszön a halhatatlan festményeken.
41. Heti Premier Filmek (2020. Október 5-11.) - Bemutató: 2020. Október 8.
A becsületes tolvaj: Egy bankrabló rátalál élete szerelmére, ezért úgy dönt, hogy jó útra tér és becsületes életet él. A helyzet azonban bonyolódik, amikor egy korrupt FBI ügynöknek akarja feladni magát. Hamarosan már nemcsak a nevét kell tisztáznia, de a saját és szerelme élete is veszélybe kerül.
Martin Eden: A fiatal író, Martin Eden keserves és szenvedélyes energiával küzd azért, hogy elszakadjon gyökereitől. Kétségbeejtő szegénységét és származását mindenáron maga mögött akarja hagyni, és ezért erején felül tanul és képzi magát abban a reményben, hogy egy nap elfoglalhatja méltó helyét az irodalmi elit tagjai között.
42. Heti Premier Filmek (2020. Október 12-18.) - Bemutató: 2020. Október 15.
Das perfekte Geheimnis: Hét barát – három nő és négy férfi – együtt vacsoráznak. Mindenkinek ki kell tennie az asztalra a telefonját. Mindegy milyen jön, bárki elolvashatja az üzeneteket és meghallgathatja a telefonhívásokat. Ez viszont igazi káoszhoz vezet.
Halál a Níluson: A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.
Nincs gonosz: Négy történet, mind ugyanannak a főtémának a variációja: erkölcsi tartás, az egyén szabadsága. A film az Iránban máig érvényben lévő halálbüntetés kapcsán e négy epizódon keresztül boncolgatja az egyéni felelősség és a döntési folyamatok problémakörét egy zsarnoki rendszerben.
The Peanut Butter FalconEgy Down szindrómás fiú kalandja Észak-Karolina mocsaras deltás vidékein, aki megszökik egy idős otthonból, hogy példaképéhez, a Salt Water Redneckhez hasonló híres pankrátorrá váljon. Segítői egy nem túl szerencsés kisstílű bűnöző és rákhalász, valami.
43. Heti Premier Filmek (2020. Október 19-25.) - Bemutató: 2020. Október 22.
Teljes kikapcsolódás: Nincs veszélyesebb annál, mintha valaki egy hétköznapi család tagja: a filmekben mindig ők kerülnek veszélybe, ők keverednek borzasztó kalandokba, és nekik kell megmenteniük a világot. Márpedig Mitchelléknél nincs átlagosabb família. Szeretik egymást, de rendetlenek; nem tudnának meglenni egymás nélkül, de folyton tépik egymást. Amikor viszont a világ összes digitális ketyeréje fellázad az emberiség ellen, úgy alakul, hogy nekik kell félbeszakítaniuk a nyaralásukat, hogy megmentsék a Földet. Gonosz mobiltelefonok, bevadult önvezető autók és bosszúra éhes kenyérpirítók ellen szállnak harcba. Csak két meghibásodott robot és egy elhízott kutyus van a segítségükre: ha egymást kibírják, mindenki mást is megmenthetnek – mindössze ennyi a tét.
44. Heti Premier Filmek (2020. Október 26. - November 1.) - Bemutató: 2020. Október 29.
David Copperfield rendkívüli élete: Ki tudná jobban elmesélni David Copperfield saját, kalandokkal teli élettörténetét, mint maga a főhős? Kisfiúként gondtalan életet él, amíg özvegy édesanyja férjhez nem megy a gonosz és kegyetlen Murdstone úrhoz. Mostohaapja elküldi saját gyárába dolgozni, de anyja halála után megszökik és Londonból Doverbe gyalogolva jut el utolsó élő rokonához, a gazdag nagynénihez és annak hóbortos bérlőjéhez. Némi nehézség árán, de a néni védőszárnya alá kerül és ebben a házban nő fel az ifjú David. Élete szereplői és hóbortos történeteik formálják úriemberré és valódi íróvá David Copperfieldet.
Farkasbőrben: Freddy minden vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és ő legyen a legfélelmetesebb vérfarkas, falkájának új vezetője. Ám a nagy átalakulás ceremónián valami balul sül el és a fiúból a világ legcukibb kis uszkárja lesz. Holdkeltéig be kell bizonyítania, hogy ő is igazi farkas, különben a falka örökre száműzi. Szerencsére új barátai a segítségére lesznek a halloweeni kalandban.
Történetek a végtelenségről: „Láttam egy embert, aki...” – film a létezésről, az élet értelméről, az emberi lét szépségeiről és kegyetlenségeiről, a maga varázsában és közhelyeivel. A Történetek a végtelenségről helyzetek és szituációk humoros sorozata, amelyben a hétköznapok banalitása átlagos emberek érzéseit hozza felszínre, s amelyben a jelentéktelennek tűnő és a történelmi pillanatok egyenrangúvá válnak. Legyen akár szó hitét vesztett papról, élete átlagosságát sirató idős férfiról, menetelő hadifoglyokról, táncoló kamaszokról, vagy akár egy cipő bekötéséről – minden pillanat bírhat jelentőséggel, és lehet egyidejűleg jelentéktelen a külső megfigyelő számára. Ezt kínálják Roy Andersson megfigyelései, az elmaradhatatlan skandináv humorral körítve.
Trollok a világ körül: Egy nap Barb királynő úgy dönt, hogy egyesíti a trollokat a rockzenével ezért útnak indul, hogy összegyűjtse a trollok húrjait. (A klasszikus, a techno, a pop, a country, a funk és a rock húroknak hála léteznek ezek a zenék és ezek a húrok kellenek Barbnak). Pipacs, Ágas és a barátok mint mindig énekelnek, táncolnak és buliznak, ám ez a nap más mint a többi, mert Ágas úgy dönt, hogy elmondja Pipacsnak az iránta titkolt, érzett szerelmét. Ez nem sikerül neki és kiderül, hogy Pipacs csak barát vele.
Egyszer csak kiabálást hallanak és Pipacs kap egy levelet Barb királynőtől, a hard rock királynőtől, aki a pop trollok húrját akarja megszerezni tőle. Pipacs és a barátai felfedezik, hogy rajtuk kívül léteznek más fajta trollok is. Pipacs titokban elindul, hogy elvigye a pop-húrt Barb királynőnek, aki egy átveréssel akarta rávenni erre. Vele tart legjobb barátja Ágas és akad egy potyautasuk is, jó barátjuk Giga.
Cooper megtudja, hogy vannak más fajta trollok is rajtuk kívül. Hirtelen meglepő felfedezést tesz, vannak rá hasonlító trollok (a funk trollok) ezért útnak indul, hogy felkutassa őket. Eközben Pipacs, Ágas és Giga rájönnek az igazságra Barbbal kapcsolatban, hogy azért kellenek neki a húrok, mert mindenkit rock trollá akar változtatni. Pipacs és barátai ezt mindenképp meg akarják akadályozni, de semelyik trollnak nem kell a segítségük (néhányan nem is hisznek nekik).
Eközben Barb királynő meggyőz más trollokat is, hogy fogják el Pipacsot és barátait. A trollok végül úgy döntenek, hogy segítenek Barbnak. Cooper sok kutatás és veszély után rátalál a funk trollokra és kiderül, hogy ő is közülük való. Sőt a szülei a funk trollok uralkodói, így ő herceg lesz.
Eközben a barátok próbálják figyelmeztetni a country trollokat, de bajba kerülnek. Fel akarják adni a küldetést, ám egy country troll (Hickory) segíteni akar nekik és ezt el is fogadják. Ágas gyanakodni kezd Hickoryra, eközben nagyon szomorú, mert Pipacs csak barátnak tekinti ( Pipacs is szerelmes Ágasba de nem vallja be neki). Ám támadás éri őket. Chaz a dzsessz troll elvarázsolja a trollokat, hogy megszerezze a pop húrt, ám Hickory megmenti őket. Giga mérges lesz Pipacsra, mert veszélybe sodorta őket, ezért hazamegy a barátaihoz.
Később kiderül, hogy Hickory átverte őket. Ezáltal Barb megszerzi az összes húrt és terve be is válik. Pipacsnak sikerül ellenállnia a bűbájnak, így megsemmisíti Barb gitárját. Ez nagy hiba, hiszen így megsemmisíti a zenéket is. De végül sikerül helyrehozni a hibáját és rendbe tenni mindent. Miután ez megtörténik, Pipacs is bevallja Ágas iránt érzett szerelmét. Így egy párt alkotva boldogan töltik mindennapjaikat a többi trollal együtt.

Sarlatán: Korát megelőző orvosfenomén, vagy az emberek jóhiszeműségével játszó kuruzsló? A csehszlovák gyógynövényszakértő, Jan Mikolášek emberek millióit gyógyította, akiknek nem volt pénze vagy lehetősége arra, hogy valódi orvosokhoz forduljanak. Tudásának felsőbb körökben is híre ment, többen többféleképpen próbálták ellehetetleníteni a munkáját – legyen szó a fasizmus éveiről, vagy az azt követő kommunizmusról.