Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYILKOS HALLOWEEN - 2021

Eredeti cím: Halloween Kills
Műfaj:
horror, thriller
Rendező: David Gordon Green
Szereplők: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Dylan Arnold, Anthony Michael Hall, Kyle Richards
Bemutató: 2021. Október 14.

A 2018-as, a széria eredeti szereplőit felvonultató Halloween az év egyik legnagyobb horrorszenzációja volt, és világszerte több mint negyed milliárd dollárt termelt. A franchise tizenkettedik egészestés filmje, mely megalapoz az új trilógia befejező részének még több feszültséget, izgalmat és vérontást ígér, erről az előző epizódot is rendező Ezüst Medve-díjas direktor, David Gordon Green gondoskodik, míg Laurie Strode szerepében ezúttal is a széria ikonikus színésznőjét, Jamie Lee Curtist láthatjuk. A horror zsánerének legnagyobb kortárs alakja, Jason Blum és produkciós cége, a Blumhouse Production a Universal Pictures-szel karöltve hozza el a mozikba a filmtörténet egyik legrettegettebb rémalakját, aki John Carpenter 1978-as klasszikusa óta generációknak okozott álmatlan éjszakákat.

Az álarcos sorozatgyilkos, Michael Myers és Laurie Strode több évtizedes története a végéhez közeledik, de vajon elkerülhető-e a keserű vég?

Érdekességek
¤ Jamie Lee Curtis immáron hatodik alkalommal alakítja Laurie Strode szerepét. A színésznő ezzel lekörözte Donald Pleasenece-t, aki a Halloween Killsig a legtöbb alkalommal tűnt fel franchise filmjeiben.
¤ Tommy Doyle szerepét Paul Ruddnak is felajánlották, azonban a színész a Szellemirtók: Örökség forgatása miatt nem tudta vállalni a szereplést.
¤ Michael Myers szerepét Nick Castle és James Jude Courtney alakítják a filmben.
¤ Ez a Halloween-franchise 12. filmje.
¤ Az Universal Pictures 2019. július 19-én egyidejűleg jelentette be a 2018-as Halloween-film mindkét folytatásának premierdátumát.
¤ A Halloween Killsben visszatér a franchise-hoz a Halloween 2 és a Halloween - 20 évvel később sztárja, Nancy Stephens. Akárcsak ebben a filmben, a két említett horrorban is Marion Chambers nővért alakította.
¤ A filmben a 1978-as Halloween - A rémület éjszakája több színésze is feltűnik, köztük Charles Cyphers is, akit ismét Leigh Brackett seriff szerepében láthatunk. A színész a 2007-es Methodic óta nem vállalt filmet.
¤ Filmben feltűnik az eredeti Halloween sztárja, Kyle Richards, hogy ismét eljátssza Lindsey Wallace szerepét.
¤ Tommy Doyle karakterét, akit az eredeti Halloween-filmben Brian Andrews játszott, ezúttal Anthony Michael Hall alakítja.

THE LAST DUEL - 2021

Eredeti cím: The Last Duel
Műfaj:
dráma
Rendező: Ridley Scott
Szereplők: Ben Affleck, Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver
Bemutató: 2021. Október 14.

1386-ban Jean de Carrouges feleségét a lovag távollétében megerőszakolta az apródja Jacques Le Gris. Mivel tagadta a vádakat és tanúk sem voltak, harc általi igazságtételt választottak. Ez volt a középkor utolsó ilyen párbaja, melyet VI. Károly király kérésére még el is halasztottak, hogy az uralkodó biztos részt tudjon venni a nagy érdeklődéssel övezett eseményen.

Érdekességek
¤ 2020. március 13-án a Disney bejelentette, hogy a koronavírus-járvány és az Európán belüli utazási korlátozások miatt határozatlan időre leállítják a forgatási munkálatokat.
¤ Egyes jeleneteket dublini kastélyokban vettek fel.
¤ A forgatás 2020. február 14-én kezdődött a franciaországi Drodogne-ban, márciusban pedig Burgundiában és Berzê-le-Châtel-ban folytatódott.
¤ Harriet Walter az utolsó pillanatban, 2020 február elején csatlakozott a szereplőgárdához.
¤ Matt Damon és Ben Affleck egyben a film producerei is.
¤ Ben Affleck eredetileg a főszerepet, Jacques Le Gris karakterét játszotta volna, de végül úgy döntött, hogy kisebb szerepet, Károly királyt vállalja. A bejelentést követően kezdte meg Adam Driver a tárgyalást a stúdióval Le Gris szerepére.
¤ A projektet már 2015-ben bejelentették, az eredeti tervek szerint Francis Lawrence rendezésében, Shaun Grant forgatókönyve alapján, de a forgatást nem kezdték el. 2019-ben pedig a Disney-Fox egyesülés miatt a film jogai a Disney-hez kerültek, aki új rendezőt és forgatókönyvírót jelölt ki a projekt számára.
¤ A film Erik Jager azonos című regénye alaján készült.