Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021. AUGUSZTUS 30. - SZEPTEMBER 5.

MALIGNANT - Malignant - 2021

Műfaj: horror
Rendező: James Wan
Szereplők: Jake Abel, Maddie Hasson, Jacqueline McKenzie, Annabelle Wallis, Michole Briana White, George Young
Bemutató: 2021. Szeptember 2.

James Wan, Malignant Man című képregénye nyomán.

Egy halálos beteg férfi, mikor már épp belenyugodna a sorsába rájön, hogy a testében növekvő daganat valójában egy rejtélyes parazita, ami különleges, természetfeletti erőkkel ruházza fel. Most, hogy kapott egy új esélyt, kénytelen felvenni a harcot a társadalom felszíne alatt megbúvó gonosszal, hogy közben fényt derítsen múltja elfeledett titkaira is.

Érdekességek

× A Deadline magazin 2020 márciusában számolt be arról, hogy James Wan több év kihagyás után ismét horrorfilmet rendez.
× A Malignant Annabelle Wallis és James Wan második közös filmje.

SHANG-CHI ÉS A TÍZ GYŰRŰ LEGENDÁJA - Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - 2021

Műfaj: akció, kaland, fantasy, sci-fi
Rendező: Destin Daniel Cretton
Szereplők: Awkwafina, Fala Chen, Ronny Chieng, Tony Chiu-Wai Leung, Simu Liu, Florian Munteanu, Michelle Yeoh
Bemutató: 2021. Szeptember 2.

James Wan, Malignant Man című képregénye nyomán.

A Marvel Studios legújabb, Shang-Chi kung-fu mesterről szóló, szuperhős filmje.

Érdekességek

× A Marvel Studios 2019. márciusában szerződtette le a japán-amerikai direktort, Destin Daniel Crettont a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája rendezői posztjára.
× A film nemezise Mandarin lesz, aki a képregényekben Tony Stark ellensége volt, de az alkotók úgy vélték, hogy egy ázsiai főszereplős filmhez jobban illene egy kínai főgonosz.
× A film fejlesztése már 2001-ben megkezdődött, de a projekt csak azt követően indult be, hogy a Marvel 2018-ban leszerződtette Dave Callahamet a forgatókönyv megírására.
× Ez a Marvel első ázsiai főszereplővel készült szuperhősfilmje.

× A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája a Marvel moziverzumának 25. filmje.
× A film stábja a forgatással 115 millió dollárral járult hozzá az ausztráliai gazdasághoz. Több mint 4700 munkahelyet teremtett, és 1200 helyi vállalkozást vont be a munkálatokba.
× Már az 1980-as években felmerült egy film vagy televíziós sorozat ötlete, mely Shang-Chi karaktere köré épült volna. Az ötletet maga Stan Lee is támogatta, a főszerepet a Brandon Lee alakította volna.
× A film rendezője, Destin Daniel Cretton azért választotta a Mátrixon is dolgozó Bill Pope-ot az operatőri posztra, mivel úgy vélte, hogy Pope naturalisztikus stílusa lenne a legmegfelelőbb az MCU ázsiai, illetve ázsiai-amerikai karaktereket felvonultató filmjébe.
× Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatása 2020. februárjában kezdődött meg Sydney-ben ,a Fox Studios Australia falai között.
× A film premierjét eredetileg 2021. február 12-re tűzték ki, de a koronavírus-járvány miatt végül a bemutatót júliusra halasztották.

2021. SZEPTEMBER 6-12.

VÉGTELEN - Infinite - 2021

Műfaj: sci-fi, thriller
Rendező: Antoine Fuqua
Szereplők: Sophie Cookson, Chiwetel Ejiofor, Chris Evans, Rupert Friend, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Jason Mantzoukas, Dylan O'Brien, Mark Wahlberg
Bemutató: 2021. Szeptember 9.

Egy fiatal férfit hallucinációk kínoznak, látomások két korábbi életből, melyekből fény derül egy több száz éves titkos társaságra, melyet hozzá hasnoló személyek hoztak létre. Itt az ideje, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Érdekességek

× Mark Wahlberg és Chiwetel Ejiofor 15 év után forgatott újra együtt. Legutóbb a Négy tesóban láthatta őket a közönség.
× Mark Wahlberg és Dylan O'Brien ismét együtt állt a kamerák elé. Első közös filmjük a 2016-os Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon: Egy öböl újjászületése) volt.
× A Végtelen Antoine Fuqua és Mark Wahlberg második közös filmje az Orvlövész után.
× A Végtelen D. Eric Maikranz 2009-es regényének adaptációja.
× A Végtelen forgatása 2019 szeptemberében kezdődött meg. A forgatási helyszínek: Cardiff, London, Mexikóváros, New York City. A stáb egyebek mellett dolgozott Nepálban, Skóciában, az Alpokban és Thaiföldön is.
× 2019 augusztusában jelentették be hivatalosan, hogy a film főszerepét Chris Evans helyett Mark Wahlberg fogja alakítani.
× A Végtelen főszerepét eredetileg Chris Evans játszotta volna, azonban a színész végül mégsem vállalta a filmet.
× A film premierjét eredetileg 2020. augusztus 7-re tűzték ki, de a koronavírus-járvány miatt a bemutatót végül 2021 májusára halasztották.

2021. SZEPTEMBER 13-19.

DŰNE - Dune - 2021

Műfaj: kaland, dráma, sci-fi
Rendező: Denis Villeneuve
Szereplők: Josh Brolin, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Zendaya
Bemutató: 2021. Szeptember 16.

Valószínűleg ez 2020 legnagyobb szabású, legkülönlegesebb, legjobban várt filmje – amelyet jórészt Magyarországon forgattak. A Szárnyas fejvadász 2049, az Érkezés és a Sicario rendezője elképesztő szereplőgárda segítségével, két részben álmodta vászonra a kultikus sci-fi regényt.

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak.De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

Érdekességek

× Denis Villeneuve elmondta, hogy tizenkét éves kora óta (ekkor olvasta először Frank Herbert könyvét), arról álmodott, hogy megrendezhesse a Dűnét.
× A filmben szerepet kapott Charlotte Rampling is, aki Alejandro Jodorowsky tervezett, de soha el nem készült adaptációjában Lady Jessicát alakította volna, azonban a színésznő akkor nem vállalta a filmet, mivel kifogásolta forgatókönyv egyik, számára visszataszító jelenetét, melyben 2000 statiszta egyszerre ürítette volna ki a béltartalmát.
× Vladimir Harkonnen szerepe miatt Stellan Skarsgårdnak minden nap hét órát kellett a sminkszobában töltenie.
× Ez az első alkalom, hogy Denis Villeneuve produceri teendőket is vállalt a saját filmjében.
× A 2020-as Dűne Frank Herbert sci-fi regényének harmadik adaptációja a David Lynch-féle 1984-es film és a SyFy 2000-ben bemutatott minisorozata után.
× A Dűne Denis Villeneuve harmadik egymást követő sci-fije az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 után.
× A Dűne Frank Herbert azonos című, 1965-ös sci-fi regényének adaptációja.
× Az új Dűne film lehetősége első alkalommal már 2008-ban felmerült. Frank Herbert regényét az eredeti tervek szerint a Paramount Pictures adaptálta volna Peter Berg rendezésében. Mivel Berg kiszállt, és a projekt nem lépett előre, a Paramount elvesztette a megfilmesítés jogát.
× 2018 márciusában Denis Villeneuve úgy fogalmazott egy interjúban, hogy kétrészes filmadaptációt tervez a Dűnéből.
× A film forgatása 2019. március 18-án kezdődött meg Budapesten, az Origo filmstúdióban.
× A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, aki a Szárnyas fejvadász 2049 kapcsán már dolgozott együtt a rendezővel, Denis Villeneuve-vel. Eredetileg Zimmer írta volna Christopher Nolan Tenet című filmjének a zenéjét is, de a Dűne javára visszalépett. A döntését azzal indokolta, hogy nagy kedvencei közé tartozik a Dűne-könyvsorozat.
× 2019 júniusában jelentették be, hogy a filmhez egy spin-off sorozat is készül Dune: The Sisterhood címmel, mely az HBO Max-on debütál majd.
× Bár hivatalos bejelentésre még nem került sor, Denis Villeneuve egy interjúban elmondta, hogy mivel a film nagyjából a Dűne történetének felét dolgozza fel, ezért siker esetén nem lesz akadálya a folytatás elkészítésének.

2021. SZEPTEMBER 20-26.

DEAR EVAN HANSEN - Dear Evan Hansen - 2021

Műfaj: dráma, musical
Rendező: Stephen Chbosky
Szereplők: Amy Adams, Kaitlyn Dever, Julianne Moore, Ben Platt, Nik Dodani
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

Evan Hansen, a Tony- és Grammy-díjas zeneszerző történte, aki rögös utat járt be a szorongással teli középiskolai éveitől egészen a világsikerig.

 

 

THE MANY SAINTS OF NEWARK - The Many Saints of Newark - 2021

Műfaj: bűnügyi, dráma
Rendező: Alan Taylor
Szereplők: Jon Bernthal, Vera Farmiga, Leslie Odom Jr., Ray Liotta, Billy Magnussen, Alessandro Nivola, Corey Stoll
Bemutató: 2021. Szeptember 23.

A film a "Maffiózók" című sorozat előzménye.

Newarkban, az 1960-as években az afroamerikai és az olasz közösségek közötti faji ellentétek különösen halálos háborúvá fajulnak, melynek egyik fontos szereplője, egy bizonyos Tony Soprano.

Érdekességek

× Nick Vallelonga apja, Tony Lip alakította Carmine Lupertazzit a Maffiózók című HBO-sorozatban.
× 2018. márciusában jelentette be a New Line Cinema, hogy megvásárolta a kultikus Maffiózók című sorozat előzményfilmjének megfilmesítési jogait.
× A film forgatókönyvírója, David Chase rendezőként is bemutatkozott 2012-ben. A direktor első filmjének egyik főszerepét az a John Magaro alakította, aki ebben a filmben is szerepet kapott.
× A fiatal Tonyt a Maffiózók sorozat főszereplőjének (James Gandolfini) fia, Michael Gandolfini alakítja.
× A film forgatása 2019. április 3-án kezdődött meg Brooklynban, és júniusban ért véget.
× A film premierjét eredetileg 2020. szeptember 25-re tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót végül 2021. márciusára halasztották.

2021. SZEPTEMBER 27. - OKTÓBER 3.

ADDAMS FAMILY 2 - The Addams Family 2 - 2021

Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy, horror
Rendező: Laura Brousseau, Kevin Pavlovic, Greg Tiernan, Conrad Vernon
Szereplők: Snoop Dogg, Bill Hader, Oscar Isaac, Nick Kroll, Bette Midler
Bemutató: 2021. Szeptember 30.

Az Addams család újra készen áll, hogy ijesztően humoros és szokatlan kalandokba keveredjen, mindenféle gyanútlan szereplővel. A The Addams Family című 2019-es animációs film folytatása.